Fenerbahçe, ilk 15 dakikasında 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada, Alanyaspor’u 3-2 mağlup etmeyi başardı ve üst üste ikinci galibiyetini aldı

Muhteşem geri dönüş

2016’yı umutlanarak bitiren ancak 2017’ye kabus gibi başlayıp şampiyonluk yolunda havlu atan Fenerbahçe kazanamama serisini geçen hafta son dakikada Mehmet Topal’ın elinden aldığı destekle sona erdirmişti. Yeni yılın ilk deplasman galibiyetini alma hedefiyle Alanya’ya gelen Sarı Lacivertlilerde Hasan Ali ve De Souza cezalı, Volkan Demirel ile Kjaer ise sakat oldukları için maç kadrosunda yer almıyorlardı. Advocaat’ın bu haftaki ilk 11 sürprizi ise Aatif Chahechouhe olmuştu.

Oynadığı pozitif futbolla taraflı tarafsız herkesin taktirini toplayan ligin çaylak takımı Alanyaspor maça golle başladı. Junior Fernandes’in golü futbolseverler için keyifli bir 90 dakikanın habercisiydi. Alanyaspor ilk çeyrekte Fenerbahçe kalesinde sıklıkla tehlike yarattı. Bu coşkulu oyunun ikinci meyvesini de çeyreğin sonunda Vagner Love’un ayağından bulduğu golle topluyordu. 2-0’a rağmen Alanyanın temposu düşmüyordu. Fenerbahçe’de skoru kabullenmeyen tek oyuncu Lens’in de isyanını oynayarak değil de arkadaşlarıyla konuşarak gösterebildiği için Alanya ataklarının sonu gelmiyordu. Fenerbahçe rakip alanda daha fazla gözükmeye çabalıyor ancak sonlandıramadığı her atak kendi kalesinde tehlike yaratıyordu. Pek tehlike yaratmayan duran top organizasyonunda Omeruo’ya çarpan top ağlara gidiyordu ve Kanarya’nın ihtiyacı olan golü atan da bir Alanyasporlu oluyordu. Bu gol Fenerbahçe’li futbolcuları biraz olsun kendine getiriyordu. Alper’in savunma arkasına attığı şık pasta topla buluşan Lens arka direkteki Fernandao’yı topla buluşturarak ligdeki asist sayısını 9’a çıkarmasının ardından roller değişiyor, rakip kalede sıklıkla tehlikeler yaratan Fenerbahçe oluyordu.

İkinci yarıda Fenerbahçe takım savunmasını daha iyi yapmaya başlayıp, konsantrasyonunu da üst düzeyde tutunca Alanyaspor ataklarını tehlikeye dönüşmeden önlüyor fırsat buldukça da rakip kalede tehlikeler yaratıyordu. Daha aklı başında oynamanın ödülü de Chahechouhe’nun attığı gol oluyordu. Maçın son yarım saatinde Alanyaspor topa daha fazla hakim olup oyunu Fenerbahçe’nin yarı sahasına yıkmaya çabalıyor, Fenerbahçe ise en iyi yaptığı şeyi yaparak takım olarak topun gerisinde durup rakibine boş alan bırakmıyor ve kontra ataklar için fırsat kolluyordu. Dakikalar ilerledikçe maçın temposu düşüyor ve maç Fenerbahçe’nin 3-2 üstünlüğüyle sona eriyordu. Bu sonuçla Alanyaspor bir kez daha iyi oynamasına rağmen haftayı puansız kapatıyor, Fenerbahçe ise kabus gibi başlayan maçın kazananı oluyordu. Alınan üç puan ilk ikideki takımların paniklemesine yetmese de sıralamada Fener’in yerine göz diken Trabzon ve Antalya’nın umutlarını törpülüyordu.