Gözler bugün Erdoğan’ın açıklayacağı ‘müjde’ye çevrilirken bunun bir şark hikâyesi olduğunu ifade eden İYİ Partili Çıray, ‘Aynı masalı çok dinledik’ dedi. CHP’li Yavuzyılmaz ise ‘müjde’nin Zonguldak açıklarında bulunan doğalgaz olduğunu ileri sürdü.

‘Müjde’ diye bir şark hikâyesi yazıyorlar!

Politika Servisi

Bütün gözler bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağını duyurduğu ‘müjde’de. ‘Müjde’ye dair çeşitli spekülasyonlar yapılırken İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Bilinmeyen, görünmeyen, olup olmadığı belli olmayan bir hazine için zengin olduğumuza bizi inandırmaya çalışıyorlar” dedi.

"Müjde’ diye tam bir şark hikayesi yazıyorlar” diyen Çıray, “Bilinmeyen, görünmeyen, olup olmadığı belli olmayan bir hazine için zengin olduğumuza bizi inandırmaya çalışıyorlar... Definecilik bu işte...” ifadelerini kullandı.

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMA PEŞİNDELER

mujde-diye-bir-sark-hikayesi-yaziyorlar-771314-1.Çıray Twitter’dan gösterdiği tepkide “Peki aç oturulup aç kalkılan sofralar ne olacak bu akşam?” diye sordu. Çıray, “Açık kaynaklara ve Borsa'da enerji hisselerinin tavan yapmasına bakılırsa, müjde yine 'petrol veya doğal gaz bulduk' olacak gibi. Ya her seçim öncesinde petrol bulunan Batı Karadeniz'dedir. Ya da Trakya'da Norveçli Statoil'in arama sahasında. Keşke gerçek olsa. Aynı masalı çok dinledik. Şimdi de dövizleri tüketen bu iktidarın 'şapkadan tavşan çıkarma' hikayesine ihtiyacı var. Ama dikkat! Asıl müjde kimlere? Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi yüzde 2 artışa geçerken, özellikle petro-kimya sanayi şirketleri hisseleri tavan yaptı” ifadelerini kullandı.

Çıray dedi: ‘Müjde' enerji ile ilgiliyse Erdoğan'ın etrafındaki birileri borsa oyuncularına bu bilgiyi sızdırmışsa eğer, bu resmen insider trading'dir ve ağır suçtur. Yok müjde başka bir konuda ise bu da "keriz silkelemesi" demektir. Sizler daha ne olduğunu öğrenemeden milyonlarca $ Borsa oyuncularının cebine girdi bile. Devlette müjde açıklamanın da bir usulü olur. Kısacası iktidar her hafta gerçekleri unutturmak için topluma HOP (Halkı Oylama Programı) uyguluyor. Ayasofya, Libya, Akdeniz, Biden... Hamaset zaten günlük rutin. En ciddi yaşamsal konular çerez gibi harcanıp bitiyor.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ 'MÜJDE'Yİ AÇIKLADI

mujde-diye-bir-sark-hikayesi-yaziyorlar-771315-1.Merak uyandıran 'müjde'nin ne olduğunu CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz açıkladı. Zonguldak açıklarından doğalgaz rezervi bulunduğunu duyuran Yavuzyılmaz, Twitter'da yaptığı paylaşımda "Karadeniz'de, Zonguldak'ın 175km açığında doğalgaz rezervi bulunmuştur. Üretim ve ticarileşmesi seneler alacak olsa bile, yüzde 95 dışa bağımlı olduğumuz bu enerji kaynağında üretime geçilecek olması sevindiricidir" dedi.

Erdoğan, müjde açıklamasının ardından, “Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak" demiş, Bloomberg News ve Euronews müjdenin Karadeniz veya Akdeniz’de bulunan doğalgaz olduğuna yönelik kulis bilgiler aktarmıştı.