» Mükemmel bir insan olmak çok basit. Siz de yapabilirsiniz. Sadece istemeniz yeterli. Çalışmanız ya da kendinizi herhangi bir konuda geliştirmeniz gerekmiyor.

» Çevrenizdekileri iyi seçin. Her zaman güce yakın olun. Güç sizi değiştirecek, şaşırmayın. Zaten mükemmel insan olmanın sırrı değişimden geçer.

» Sürekli değişin. Bir öyle açıklamalar yapın, bir böyle açıklamalar yapın. Ama ilk başta kimseyi mükemmel bir insan olduğunuza uyandırmamak için herkesin bildiği doğruları sürekli tekrar edin.

» Mesela 3. köprü vb. gibi bir şey sorulduğunda normal aklın, bilimin ve mantığın verebileceği bir cevabı tercih edin. “Bu bir doğa katliamıdır” deyiverin. Nasıl olsa sizin mükemmel bir insan olduğunuzu anlamazlar.

» Mükemmel bir insan bekler. Israr eder. Çalışmaz. Sadece ister. İstemek yapmanın tamamıdır ne de olsa.

» Mükemmel insan her şeyin en iyisine layıktır, bunu unutmayın. Bulunduğunuz yer en çok siz istediğiniz için siz hak ettiğiniz. Bunu da unutmayın. Ya da unutun, nasıl olsa bir dediğinizin bir dediğinizi tutması gerekmiyor.

» Mükemmel insan kendi tarafını yaratır. Akıl, mantık, zekâ, sağduyu ve benzeri değerleri bırakın. Kendi gerçekliğinizi yaratın. Mükemmel bir insan olduğunuz için her dediğinize inanacak bir sürü iyi kalpli insan bulacaksınız. Kalpleri teslim aldığınız zaman, herkes sizi anlayacak.

» Sevginin yolu nefretten geçer. Sizi sevmeyenlerle sizi sevenlerin arasını bozun. Sizi sevenlere sizi sevmeyenler, onaylamayanlar ya da sizinle aynı fikirde olmayanlarla ilgili renkli hikâyeler anlatın. Elimde videolar var, haftaya YouTube kanalıma yükleyeceğim deyin. Kimse zaten gidip sizin YouTube kanalınıza bakıp da “Aaa bu hafta da görüntüleri yüklememiş” demez. Ha ola ki diyecek gibi. O zaman kanalınızı yorumlara kapatırsınız. Kimse olumsuz bir şey yazmasın, keyfiniz kaçmasın.

» Sevgiyi korkuyla keskinleştirmeyi unutmayın. Nefreti de aynı şekilde korkuyla daha keskin hala getirebilirsiniz. Sizi sevenler artık bir noktada siz ne deseniz yürekten inanmaya başlayacak, bunu unutmayın. Ama onların da kafalarını karıştırmak için her gün farklı bir şeyler söyleyebilirsiniz. Mesela bir gün “Elma en süper meyvedir” dedikten sonra, “Elma bizim gelişmemize engel oluyor, dişlerimizi değil düşlerimizi çürütüyor” demeyi deneyin. İnandılar, harika değil mi?

» Mükemmel olmanın en güzel yolu, yapmadığınız ne varsa yapmış gibi, yaptığınız ne varsa da yapmamış gibi davranmak ve konuşmaktır. Bir süre sonra zaten kim neyi ne zaman kimle yaptı, unutulur gider. Ha internette eski konuşmalarınızın videoları filan varsa, onları da engelleyin gitsin. Nasıl olsa artık mükemmel bir insansınız. Her dediğiniz az sonra olacak.

» Kendinizi yeterince mükemmel bir insan yaptıysanız artık oturduğunuz apartmanı da mükemmel bir hale getirebilirsiniz. Önce komşularınızla aranızı mükemmel hale getirin. Eskiden muhabbette olduğunuz komşularınızın bi tanesine sürekli atarlanın. Nasıl olsa eski komşunuz bi’ şey diyemez diye de yüklendikçe yüklenin.

» Başka dairelerdeki tadilat işlerine karışın. Duvarları sizin getirdiğiniz ustalar boyasın. Hem komşunuza hem ustalarınıza bir iyilik yaptınız. Harikasınız.

» Unutmayın siz mükemmelsiniz, hiçbir hatanız, hiçbir yanlış düşünceniz, hiçbir hatalı uygulamanız, hiçbir derdiniz, kompleksiniz, alınganlığınız yok. Siz mükemmelsiniz. Tarafsız, adaletli, her şeyin en iyisini ve en güzelini bilen. En sanatkar, en entelektüel, en köylü, en hâkim, en vekil, en bakan, en başbakan, en kadın, en erkek, en çevreci, en çalışkan, en zanaatkar, en ileri görüşlü, en süper şey sizsiniz. Önümüzdeki yıllarda keşke şöyle bir düğme olsa da, her bastığınızda istediğiniz her şeyi sizin istediğiniz gibi yapsa.

Belli mi olur?

mukemmel-bir-insan-olmak-271892-1.