Babasının adına olan internet aboneliği üzerinden ByLock indirilen Furkan Bezci, 82 KPSS puanıyla girdiği öğretmenlik mülakatlarında 53 puanla baraj altında bırakıldı. MEB’e yaptığı itirazı reddedilen Bezci, “Yeni atamalarda da hakkımın yenmesinden korkuyorum” dedi

Mülakatta ByLock mağduriyeti

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN m.mertbildircin@gmail.com

FETÖ’nün haberleşme aracı olduğu belirlenen ByLock programının mağdur ettiği öğretmen adaylarına bir yenisi daha eklendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olan Furkan Bezci, KPSS’de dereceye girmesine karşın sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında 53 puanla baraj altında bırakıldı.Babasına “ByLock kullanıcısı olmak” iddiasıyla dava açıldığını söyleyen Bezci, bu nedenle MEB’in güvenlik soruşturmasına takıldığını ifade etti.

KPSS’den 82 puan alan ve alanında ilk 500’e giren Bezci binlerce adayla aynı kaderi paylaştı. Babasına FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla dava açıldığını söyleyen Bezci, “Babam tutuksuz yargılanıyor. ByLock’un, babamın adına olan internet aboneliği üzerinden başkası tarafından indirildiği belirlendi ve o şahıs tutuklandı” dedi.

Sesimi duyuramadım
Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarına 15 Nisan’da İzmir’de girdiğini belirten Bezci, mülakatının çok iyi geçtiğini ancak 11 Temmuz’da sonuçların açıklanmasıyla büyük hayal kırıklığı yaşadığını anlattı. Bezci, babasının davası nedeniyle MEB’in güvenlik soruşturmasına takıldığını ileri sürerek “Bu dava nedeniyle hakkım yenildi. 82 olan puanım 53’e düşürüldü ve tercih bile yapamadım” diye konuştu. Mülakat puanına yaptığı itirazın reddedildiğini bildiren Bezci, “Benimle aynı mağduriyeti yaşayan insanlarla Ankara’da buluşup sesimi duyurmaya çalıştım ama duyuramadım. Ayrıca Bakanlığa da dava açtım. Şimdi ise yeni bir alım daha var ve yine kontenjandayım fakat hakkımın tekrar yenilmesinden korkuyorum” ifadelerini kullandı.

mulakatta-bylock-magduriyeti-535587-1.



Korkuyorum
Mağdur öğretmen adaylarının atama hakkının iade edilmesini isteyen Bezci, “Savcılıkla görüştük önümüzdeki günlerde temiz kağıdını almış olacağız fakat yine de korkuyorum. Benim gibi mağdur olan çok sayıda insan var. Ailesinde ihraç olanlar, kapatılan okullarda okuyanlar, kapatılan iş yerlerinde kısa süre çalışanlar... Biz mağdurlar olarak bu atamada hakkımızın tekrar yenilmemesini istiyoruz” dedi.