Mülkiyeli öğrenciler, fakülte yönetiminin “VIP kapı” kararına karşın mücadele etmeye devam ediyor. Öğrenciler, yönetime “Yanlıştan dönün” çağrısı yaptı

Mülkiyeliler direnmeye devam ediyor: “VIP kapıyı kabul etmeyeceğiz”

BirGün Ankara

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF-Mülkiye) sembolü haline gelen ana giriş kapısının öğrencilere kapatılmasına gösterilen tepkiler büyüyor. Okul kantininde bir araya gelerek fakülte yönetiminin, “VIP kapı” kararını kabul etmeyeceklerini dile getiren öğrenciler, taleplerini ve düşüncelerini içeren bildiriyi SBF Dekanlığı’na iletti. “Mülkiye öğrencileri” imzasıyla hazırlanan bildiride, “Okulumuzda bize ait alanların kısıtlanması kararını tanımıyoruz” denildi.

“Mülkiye ruhuyla bağdaşmıyor”
Mülkiyeli öğrenciler, okullarının sembol kapısının kullanıma kapatılmasına karşı direnmeye devam ediyor. Okullarında alınan kararlarda öğrencilerin de söz sahibi olması gerektiğini ifade eden öğrenciler, “Mülkiye Kamuoyuna” başlıklı bildiri hazırladı. Üniversite yönetimine de iletilen bildiride şunlar kaydedildi:

“Okulumuzda son üç aydır sürmekte olan tadilatın büyük kısmı 4 Aralık’ta tamamlanmıştır. Bu süreçte iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmaksızın eğitime devam edilmiş ve okulumuzun sembolü haline gelen ana giriş kapısı kullanıma kapatılmıştır. Öğrenciler, bunun kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve bunun Mülkiye’nin ruhu ile bağdaşmayacağını dile getirmiştir. Bu yasağın ‘kesin’ olarak kaldırıldığına ilişkin yazılı bir açıklama talep ediyoruz. Bu talebimiz Dekanlık tarafından karşılanmadığı ve yasak devam ettiği takdirde gereken her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.”