Mülteci ruh sağlığı konuşulacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yarın başlayacak Travmatik Stres Kongresi’nde savaş, göç ve mültecilik konuları ele alınacak.

Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Program Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Tamer Aker, savaş ve göçün sadece mültecileri değil, onlarla etkileşen toplulukları da ilgilendiren bir ruh sağlığı sorunu olduğunu kaydetti.

Kongrede amaçlarının da mülteci ruh sağlığı konusunda bir farkındalık ile bilgi ve beceri akışı sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Aker, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Travma ve afet, ruh sağlığı Türkiye ve bölge ülkeler için önemli bir konu. Bu nedenle biz de bu konuda çalışan uzmanlar olarak ortaklaşa toplayabileceğimiz bir kongre düzenlemek istedik. Temel çıkış noktamız Suriye’de olan savaş ve çatışma ortamının Türkiye’ye yönelik bir göç dalgası oluşturmuş olması. Amacımız mülteci ruh sağlığı konusunda bir farkındalık ve bilgi beceri akışı sağlamak.”

Kongre 7-9 Aralık tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek. Göç sorunu ve mültecilik, hem savaş ve travmanın getirdiği ruh sağlığı boyutuyla hem de uyumun getirdiği ruh sağlığı boyutuyla işlenecek.