Kırklareli'de darbedilmiş olarak bulunan 4 mülteci, Bulgaristan polisinin kendilerine köpeklerle saldırdığını ve Türkiye'ye geri itildiklerini anlattı.

Mülteciler anlattı: Bulgaristan polisi köpekler ile saldırıp geri itti

Kırklareli'de darbedilmiş olarak bulunan 4 mülteci Bulgaristan polisinin köpekli saldırısına uğradığını anlattı. Türkiye'ye geri itilen göçmenler, para ve değerli eşyalarının da alındığını söyledi.

Bulgaristan'a sınır Dereköy kesiminde gece yarısı darbedilmiş göçmenleri görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile Hudut Karakoluna bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri gönderildi. 3'ü Filistin, 1'i Fas uyruklu mülteciler, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Mültecilerden birinin kolunda kırık tespit edildi.

Yunanistan üzerinden Bulgaristan'a geçtiklerini, burada polise yakalandıklarını belirten mülteciler, para ve değerli eşyaları alındıktan sonra dövüldüklerini ve polisin köpekleri kendilerine saldırttığını söyledi. Kolu kırılan mültecinin hastanedeki tedavisi sürerken, diğer 3 kişi Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

(DHA)