İdlib'de 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası Türkiye, Avrupa'ya geçmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldı. Haberi duyan mülteciler pek çok kentte Avrupa'ya geçmek için harekete geçti. Bazı göçmenler botlarla Yunanistan'ın Midilli Adasına ulaştı

Mülteciler Avrupa sınırlarına yığılıyor

33 askerin yaşamını yitirdiği İdlib saldırısının ardından Reuters, Türkiye'nin kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçilmesine engel olmayacağını duyurdu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamada "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz" ifadelerini kullandı.

Haberler üzerine Türkiye'nin pek çok noktasında mülteciler sınıra doğru harekete geçti.

multeciler-avrupa-sinirlarina-yigiliyor-694136-1.

Göçmenlerden bazıları Yunanistan'ın Midilli Adası'na ulaştı. Sabah saatlerinde 15 mülteci küçük bir şişme bot ile Midilli'nin Skala Sikaminea bölgesine ayak bastı.

multeciler-avrupa-sinirlarina-yigiliyor-694359-1.

Aralarında 5 çocuğun da bulunduğu Afgan uyruklu göçmenler, kayıt işlemlerinin yapılması için Moria kampına götürüldü.

İstanbul'da birçok noktadan mülteciler minibüs ve taksilerle Edirne'ye gidiyor. Zeytinburnu'nda toplanan göçmenler, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne'ye doğru yola çıktı.


EDİRNE'DE HAREKETLİLİK

Edirne'de de göçmenler, Yunanistan ve Bulgaristan'a geçmek istediklerini dile getirerek, sınır bölgesine yürüyor. Sabaha karşı aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, Yunanistan'a gideceklerini belirterek, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na yürüdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise bir grup göçmen, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na yürüdü. Kapıkule'de yaşanan yoğunluk üzerine bazı göçmenler, yolların dışında tarlaları kullanarak, Yunanistan'a gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na yöneldi. Tarlalar ve ara yolları da kullanan göçmenlerin sınıra yürüyüşü sürüyor.

multeciler-avrupa-sinirlarina-yigiliyor-694206-1.

multeciler-avrupa-sinirlarina-yigiliyor-694208-1.

multeciler-avrupa-sinirlarina-yigiliyor-694209-1.

MÜLTECİLER MİDİBÜSTEN ATILDI!

İstanbul Fatih’te göçmenlerin Avrupa yolculuğuna dair çarpıcı görüntüler kaydedildi. Dokuz8 Haber tarafından paylaşılan Baransel Ağca’ya ait olan görüntülerde, sınıra gidebilmek umuduyla İstanbul Vatan Caddesi'nde toplanan göçmenlerin, AKP'li belediyelerin gönderdiği midibüslere binmeye çalıştığı görülüyor. İzdihamda bir şoför, mültecileri yaka paça midibüsten atıyor. Bir bebek ise elden ele midibüse uzatılıyor.


İZMİR'DE BOT BEKLENİYOR

multeciler-avrupa-sinirlarina-yigiliyor-694137-1.

İzmir'in Dikili ilçesinde toplanan 160 göçmen Yunanistan'a geçmek için sahillerde toplandı. Hareketli saatlerin yaşandığı Dikili’de sabahın erken saatlerinde sahillere gelen 160 göçmen, Yunanistan'a geçmek için toplanmaya başladı. Lastik bot almak için kendi aralarında para toplayan göçmenler, satın aldıkları botların sahile gelmesinin ardından Yunanistan'a doğru yola koyulacak.

Göçmenler, Yunan adalarına geçmek için ege sahillerinin çeşitli yerlerinde toplandı.

multeciler-avrupa-sinirlarina-yigiliyor-694210-1.