Münih’te havlu

Kara Kartal, hiç fena başlamadığı Bayern deplasmanında Vida’nın kırmızı kartını izleyen yanlış oyun planı ve oyuncu değişiklikleri ile 5-0’lık bir bozguna uğradı.

Beşiktaş maça öyle girdi ki kendi taraftarları dahil “umarım fark olmaz” diye düşünen destekçileri geçen her dakikayla maça biraz daha inanmaya başladı. Bu havayı, rakibinizin ağır favori olduğu maçlar sırasında yakalamak çok önemlidir, zira zaten haftalardır kendilerini bu karşılaşmaya hazırlayan futbolcular sahaya ağırlıklarını koymaya başladılar, fakat Vida’nın ciddi anlamda her şeyi berbat eden kırmızı kartı geldi. Özellikle ilk yarının kalan süresindeki oyuna bakıldığında bu kartın maçın kaderiyle nasıl oynadığını görmek mümkündü. Beşiktaş 10 kişi olmasına rağmen rakip alanda 3 kişiyi bulundurup topu yere indirdiği her anda etkiliydi ve işin rengi 11’e 11 bir oyunda ne olurdu düşünmemek mümkün değil. Buna rağmen Beşiktaş devrenin sonuna kadar kafa kafaya götürdü oyunu, Bayern deplasmanında 10 kişi kalan bir takım ne kadar yapabilirse. Bayern’in golü tipik bir Thomas Müller golü, hatta maçı yayınlayan Alman ZDF televizyonunun spikeri dahi aynı ifadeyi kullandı. Karambollerin ortasına saklanıp öldürücü darbeyi vuran bir sinsilik.

İkinci devre başlarken Beşiktaş’ın Vagner Love’un ayağından bir gol bulacağını düşünenlerdendim. Ancak 46. dakikadan itibaren sergilenen oyun hocanın isteğiyse ortada büyük bir sorun var demektir. İkinci golü aramak için arkasında Quaresma ve Babel için boşluk bırakarak ileri çıkacak beklerin arkasını zorlamak yerine oyunu tamamen kendi ceza sahasının önüne yıkmayı tercih etti Şenol Güneş. 55’teki Love-Tosic değişikliği belki taktiksel açıdan maçta çok şeyi değiştirmedi ama psikolojik olarak mağlubiyetin kabul edilmesiydi adeta. Halbuki ne Bayern karşısında kaderine razı olacağınız şekilde oynuyordu, ne de Beşiktaş 10 kişi kalış sonrası 90 dakikanın bitiş düdüğünü iple çekiyordu (gördük ki Şenol Güneş çekiyormuş). Love’un oyundan çıkışı sonrası oynanan oyun hocaya büyük bir ders olmalı. O dakikadan sonra Beşiktaş’ın hayaletine karşı mücadele etti adeta Bayern ve Güneş takımını demiryoluna bağlayıp, son hızla gelen Bayern trenine terk edip gitti.

Şampiyonlar Ligi her maçından ders çıkaracağınız bir sahne. Bu maçtan dersi çıkaracak olan Beşiktaş kulübesi. Bu, onların gelecek sezon Avrupa macerasında daha doğru seçimler yapmasını sağlayacaktır.