HDP'ye yönelik gözaltı ve tutuklamalara Bavyera Alevi Kültür Merkezleri tepki gösterdi. Yeşiller Bavyera Eyalet Milletvekili Gülseren Demirel, tutuklu gazeteciler, insan hakları ve demokratlarla dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Münih'te 'Hukuksuzluğa son verilsin' talebi

BirGün / MÜNİH

Türkiye'de Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik gözaltı ve tutuklamalara, Bavyera Alevi Kültür Merkezleri'nin Münih'te Eyalet Parlamentosu önünde organize ettiği basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Yeşiller Bavyera Milletvekili Gülseren Demirel, demokratik şekilde seçilen temsilcilerin Türkiye'deki meslektaşlarının görevlerini yerine getirdikleri için tutuklanmalarına bir anlam veremediklerini kaydetti.

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın bile Türkiye'deki ifade özgürlüğünü "Büyük ölçüde baltalanmış" olarak gördüğünü kaydeden Demirel, "Bu gerçeğe rağmen, Alman hükümeti, Erdoğan'ı geriye itme fırsatı bulduğu halde Türkiye'deki muhalefeti yalnız brakıyor. Biz Yeşiller, tutuklu gazeteciler, insan hakları savunucuları ve sayısız demokrat ile devlet baskısı ve zulmüne karşı dayanışma içindeyiz. Demokrasi, özgürlük ve çok çeşitlilik için etkin olacağız" dedi.

Hukuksuz tutuklanmaları kınadıklarını kaydeden farklı siyasi gruplar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de artık hukuksuzluklara karşı ortak tavır alınması ve birlikte hareket etme gerekliliğini vurguladı.

Önümüzdeki günlerde siyasi iktidarın muhalif tüm kesimlere karşı psikolojik yıldırma harekatı ve tutuklamalara devam edeceğini kaydeden konuşmacılar, buna karşı da tüm muhalif güçlerin birleşik dayanışma içinde hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

Bayvena Eyalet Parlamentosu önünde bir saat süren protesto, konuşmaların ardından dağıldı.