Münir Özkul "Mahmut Hoca" sloganlarıyla uğurlandı

93 yaşında hayata veda eden Türk sinemasının duayen isimlerinden Münir Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Özkul'un cenazesi buradaki törenin ardından cenaze töreni için Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde Münir Özkul için düzenlenen tören, saygı duruşu ile başladı. Törene Münir Özkul'un ailesi, İlyas Salman, Tuncay Akça, Ahmet Arıman, Nuri Alço, Erhan Yazıcıoğlu, Behzat Uygur, Suna Selen, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile sanat ve siyaset camiasından pek çok isim katıldı. Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, babasının hastalığı sürecinde yanında olanlara teşekkür etti. Güner Özkul, şöyle konuştu:

"Bu salona ilk defa 40 yıl önce geldim, 1987'de babamı izlemek için. Daha sonrasında birçok sevdiğimizi, büyüğümüzü uğurlamak için hem kendi adıma hem de artık gelemediği için babamı temsil etmek için geldim. Şimdi kısmet, birlikte gelmekmiş. Babamın orada yatması, babamı uğurlamak için bu kürsüde konuşmammış. Bana 'aile adına sen konuş' dediler. O, hepimizin babasıydı. O zaman hepimiz bir aileyiz. Güzel bir aileyiz. Size onun sanatçı kişiliği, büyüklüğü hakkında, bu milleti birleştirmesi hakkında, ortak payda oluşturma konusunda nasıl önemli biri olduğu hakkında ne söyleyebilirim ki? Siz hepsini benden iyi biliyorsunuz.

Güzellikleri çok severdi. Güzel kadınları, sesleri severdi. Öyle ki, solunum cihazı takıldıktan sonra kendi sesini beğenmedi ve sustu. Çöküş süreci böyle hızlandı. Müziği severdi. Cazı çok severdi. Güzel giyinmeyi severdi. İngiliz kumaşlarını severdi. Gerekli gereksiz bildiğim şeylerin çoğunu ondan öğrendim. Bu koltuklarda oturan sizler, şu duyguyu çok iyi bilirsiniz. Oyundan önce perdenin aralığından bakılır. Salon dolu mu değil mi diye. Eminim o da şimdi sizi görüyordur."

Münir Özkul'un oğlu Ferdi Özkul da "Ben Umman Hanım'ı konuşmak istiyorum. Onun babama bakışını. Son birkaç sene inanılmayacak şekilde baktı. Babamız çok çekti. Ama Umman Hanım'ın hakkını ödeyemeyiz" dedi.

munir-ozkul-icin-muhsin-ertugrul-sahnesinde-toren-410755-1.

SON YOLCULUĞUNA "MAHMUT HOCA" SLOGANLARIYLA UĞURLANDI

Münir Özkul, Teşvikiye Camii`nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılırken, törende duygusal anlar yaşandı. Özkul, son yolculuğuna alkışlar ve "Mahmut Hoca" sloganlarıyla uğurlandı.

Törene Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Özkul`un eşi Umman Özkul, kızı Güner Özkul, sanatçılar Haldun Dormen, Demet Akbağ, Hamdi Alkan, İzzet Günay, Selami Şahin, Nuri Alço, Ahmet Arıman ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

Bir grup Fenerbahçe taraftarı cenaze namazı öncesi takımlarının şapkasını giyerek Özkul`un tabutu başında saygı duruşunda bulundu. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, "Türk milletinin gözü yaşlı. Çok değerli bir sanatçıyı ebediyete uğurluyoruz" dedi.

Helallik alınmasının ardından Özkul`un cenazesi cenaze aracına götürüldü. Kalabalık avluya sığmazken, cenaze aracı uzun süre kalabalık nedeniyle camiden ayrılamadı. Ardından Özkul`un cenazesinin bulunduğu araç Bakırköy Mezarlığı`na doğru yola çıktı. (DHA-İHA)