Dersim'in Ovacık ilçesinde, sıcak havadan bunalan çocuklar Munzur Çayı'nın soğuk sularında şambrelle rafting yaparak hem eğleniyor hem de serinlemeye çalışıyor.

munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611454-1.

Yaz mevsimi dolayısıyla sıcaklıkların arttığı Ovacık'ta bölge sakinleri, Munzur Çayı'nın buz gibi sularında yüzerek serinliyor.

Munzur Gözeleri'nden çıkan sularla beslenen Munzur Çayı'na özellikle yaz aylarında ilgi büyüyor.

Hafta içi ve hafta sonu tatillerinde çevre il ve ilçelerden Ovacık'a gelenler, Munzur Çayı'ndaki doğal göllerde yüzüyor, köprü, kaya ve ağaç gibi doğal platformlardan serin sulara atlayış gerçekleştiriyor.

munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611455-1.

İlçedeki bazı çocuklar da şambrelle Munzur Çayı'nda rafting yaparak yüzüyor.

Şambrele tek ya da üçer kişilik gruplar halinde binen çocuklar, Munzur Çayı'nın dalgaları arasında tehlikeye aldırış etmeden rafting yapıyor.

munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611456-1.

Çocuklardan Alican Batar, AA'ya yaptığı açıklamada "Araba lastiklerinden çıkardığımız şambrelle çayda rafting yapıyoruz. Çok eğlenceli ve güzel oluyor. Çayda serinliyoruz ve su çok temiz." dedi.

munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611457-1.

Tuna Gür de havaların çok sıcak olmasından dolayı sıcaktan bunaldıklarını belirterek, serinlemek için Munzur Çayı'nda yüzdüğünü ve arkadaşlarıyla şambrelle rafting yaparak keyifli anlar yaşadığını anlattı.

munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611458-1.

Çağlar Gür de şambrelle yüzmenin keyif verici olduğunu ve herkesi yüzmeye beklediğini dile getirdi.

munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611462-1.munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611463-1.munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611464-1.munzur-cayi-nda-cocuklarin-rafting-keyfi-611465-1.