Murat Akad & EMI - Universal Müzik Türkiye’den işbirliği

Teoman, Duman, Vega, Athena gibi önde gelen isimleri Türk Müzik sektörüne kazandıran isimlerden prodüktör Murat Akad ile EMI-Universal Müzik Türkiye önemli bir lisans anlaşmasına imza attılar. Bu anlaşmaya göre öncelikle, Türk müzik tarihine yön vermis, kilometre taşı sayılabilecek albümler artık dijital müzik platformları üzerinden dinlenebilecek

Bugün itibariyle dijital müzik platformlarında aktif olan katalog, kısa süre sonra CD ve LP formatlarında da dinleyicilerle buluşacak.

DUMAN “Belki Alışman Lazım” - 2002

Modern rock soundu ile Türk melodilerini mükemmel bir şekilde birleştirerek kendi soundunu yaratan Duman, öncü olduğu tarzını ikinci albümü "Belki Alışman Lazım" ile sürdürdü.

‘Bu Akşam’, ‘Belki Alışman Lazım’, ‘Masal’ gibi hitlerin yanı sıra mükemmel melodisi ve ilk dinleyişte akılda kalan sözleriyle ‘Oje’ bu unutulmaz albümde yer alıyor. ‘Kırmış Kalbini’, ‘Manası Yok’, ‘Elimdeki Saz Yeter Canıma’ ve ‘Haberin Yok Ölüyorum’ gibi şarkılar ise Kaan Tangöze'nin günümüzün en iyi söz yazarı ve bestecilerinden biri olduğunun en güzel örnekleri. Duman konserlerinin vazgeçilmezi, Sezen Aksu'nun unutulmaz şarkısı ‘Her Şeyi Yak’ da bu muhteşem albümde yer alıyor.

DUMAN “Eski Köprünün Altında” - 1999

Duman’ın 1999 tarihli çıkış albümü “Eski Köprünün Altında” şimdi tüm dijital platformlarda.

Albümün açılış parçası ‘Köprüaltı’, Duman’ın tüm dinamizmini ortaya koyarken ‘Bebek’ ve ‘Hayatı Yaşa’ gibi unutulmaz şarkıların yanı sıra Özdemir Asaf'ın ünlü dizesinden esinlenerek yazılan ‘Yalnızlık Paylaşılmaz’ vokal melodileriyle Türk rock müziğinin en iyileri arasında . Albümde tüm söz ve müzikler Kaan Tangöze'ye, düzenlemeler ise Duman'a ait.

DUMAN “Seni Kendime Sakladım” - 2005

Albümün açılış şarkısı ‘Özgürlüğün Ülkesi' dünya politikasını eleştiren enerik bir punk rock şarkısı. Muhteşem balladlar ‘Seni Kendime Sakladım ve ‘Melek’in yanı sıra, ‘Sen Ben’ ve ‘Yürekten’ de albümün unutulmaz şarkıları arasında. Ari Barokas'ın şarkıları ‘Aman Aman' ve ‘Sayın Bayan’ dışında kalan tüm parçaların söz ve müzikleri Kaan Tangöze'ye ait.

Duman’ın üçüncü stüdyo albümü “Seni Kendime Sakladım” şimdi tüm dijital platformlarda!

DUMAN “En Güzel Günüm Gecem 1999-2006” - 2007

“En Güzel Günüm Gecem 1999-2006”, Duman’ın geçmiş yıllarda satış listelerinde bir numaraya çıkan albümlerinden alınan, birbirinden güzel 15 şarkıdan oluşuyor.

“En Güzel Günüm Gecem 1999-2006” albümü Duman’ın en sevilen şarkılarından biri olan “Bu Akşam” ile açılıyor. ‘Köprüaltı’ ve sözleri Sezen Aksu’ya ait ‘Her Şeyi Yak’ ile devam eden albümde; 2002 çıkışlı “Belki Alışman Lazım”dan albüme ismini veren parçanın yanı sıra ‘Oje’ ve ‘Ah’ da yer alıyor.

Grubun 2005 tarihli albümü “Seni Kendime Sakladım”dan albümle aynı adı taşıyan parçayla birlikte, ‘Yanıbaşımdan’ ve ‘Aman Aman’ da bu toplama albümde bulunuyor. Ünlü yönetmen Fatih Akın’ın ödüllü filmi “İstanbul Hatırası”nda yer verdiği ‘İstanbul’ ile Duman konserlerinin vazgeçilmez şarkıları “Olmadı Yar” ve “Çile Bülbülüm” bu güzel albümü tamamlıyor.

DUMAN “Konser” – 2003

Ülkemizde yayınlanan en iyi konser albümlerinden biri olan “Duman – Konser”de yer alan parçaların kayıtları, grubun 2003 yılı içerisinde İstanbul’da verdiği konserlerde gerçekleştirildi.

Bu etkileyici albümde “Eski Köprünün Altında” ve “Belki Alışman Lazım” albümlerinde yer alan ‘Köprüaltı’, ‘Her Şeyi Yak’, ‘Bu Akşam’, ‘Bebek’, ‘Oje’ ve ‘Hayatı Yaşa’ gibi efsane şarkıların muhteşem konser yorumlarının dışında Özdemir Erdoğan’ın harika bestesi ‘Gurbet’ve Türk müziğinin efsane olmuş şarkılarından ‘Çile Bülbülüm’ün Duman yorumları da bulunuyor. Duman konserlerinin en etkileyici bölümlerinden birini oluşturan Müslüm Gürses’in hayat verdiği ‘Olmadı Yar’ da Duman yorumuyla bu harika konser albümünde yer alıyor.

DUMAN “Rock’n Coke Konseri” - 2008

Duman'ın 2 Eylül 2006 tarihinde Rock’n Coke müzik festivalinde verdiği konser müzikseverler ve eleştirmence grubun en iyi performanslarından biri olarak kabul ediliyor.

Duman'ın "Seni Kendime Sakladım" albümündeki parçaların tamamına yakını bu albümde yer alırken,‘Bu Akşam’, ‘Köprüaltı’ ve ‘Belki Alışman Lazım’ gibi Duman klasikleri de bir saatlik bu muhteşem konseri tamamlıyor.

TEOMAN “Gönülçelen” - 2001

Kendi adını taşıyan ilk albümünün ardından, “O” ve “Onyedi” albümleriyle Türkiye’de pop rock tarzının bir numaralı ismi olan Teoman, dördüncü stüdyo albümü “Gönülçelen” ile yayınlandığı dönem büyük ses getirmişti.

Prodüktörlüğünü Murat Akad’ın yaptığı “Gönülçelen” albümünün kayıtları İngiltere’de, Parkgate stüdyosunda gerçekleştirildi.

Teoman’ın kendine özgü vokal performansının yanı sıra söz yazarı ve besteci kimliğiyle de öne çıktığı, on şarkıdan oluşan “Gönülçelen”de albüme ismini veren açılış şarkısı ‘Gönülçelen’, ‘İstanbul’da Sonbahar’, ‘Doktor’, ‘İstasyon İnsanları’ gibi klasikleşmiş Teoman şarkılarıyla birlikte Barış Manço ve Özdemir Erdoğan’ın unutulmaz şarkıları “Anlıyorsun Değil Mi?” ve “Sevdim Seni Bir Kere” de bulunuyor.

TEOMAN “17” - 2000

Teoman, 1998 yılında piyasaya çıkan ikinci albümü “O’’ ile Türkiye'nin en çok sevilen ve en başarılı sanatçılarından biri oldu ve bu albümün ardından yayınladığı "17" ile müziğini daha geniş kitlelere ulaştırmayı başardı.

Titiz ve yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu muhteşem albüm, ‘Paramparça’, ‘17’, ‘Rüzgar Gülü’, ‘İki Yabancı’, ‘Uykusuz Her Gece’ gibi unutulmaz ve birbirinden güzel on parçadan oluşuyor. "17"de yer alan şarkılardan yedisinin sözleri ve müzikleri Teoman'a ait.

TEOMAN “O” – 1998

Teoman, uzun ve yoğun bir çalışma dönemi sonrasında kaydedilen ikinci albümü "O" ile çıktığı seneye damgasını vurmuştu.

Teoman'ın kendine özgü vokal performansının yanı sıra, söz yazarı ve besteci olarak da kendini ispat ettiği albümde 10 şarkı yer alıyor. "Sus Konuşma", “Papatya"nın yaratıcısı Rıza Erekli'nin albüme adını veren şarkısı "O", Özlem Tekin'in geri vokallerde yer aldığı " Kardelen" ve " Yağmur" ve Teoman'ın neden günümüzün en iyi söz yazarı ve bestecilerinden biri olduğunun en güzel örneklerinden biri olan " Bazı Yalanlar" bu muhteşem albümde yer alan şarkılardan bazılarıydı. Orhan Atasoy ve Ercüment Vural'ın unutulmaz bestesi" Gemiler" in yepyeni yorumu ise halen en beğenilen şarkılar arasında olmuştu.

Kayıtları Erekli -Tunç stüdyosunda gerçekleştirilen albümdeki tüm şarkıların düzenlemeleri Alper Erinç tarafından yapılırken, prodüktörlüğü Rıza Erekli üstlendi.

TEOMAN “Best Of Teoman” - 2004

“Best of Teoman”, Teoman'ın geçmiş yıllarda radyo, televizyon ve satış listelerinde 1 numaraya çıkanalbümlerinden seçilen 14 şarkının bir araya gelmesiyle piyasaya çıkmıştı.

‘Paramparça’ ile açılan ‘’Best of Teoman"da, “17" albümünden, muhteşem Şebnem Ferah düeti ‘İki Yabancı’, rock yorumuyla büyük beğeni toplayan ‘Uykusuz Her Gece’, efsaneleşen şarkılar ‘Gemiler’, ‘Gönülçelen’ ve ‘İstanbul’da Sonbahar’ın yanı sıra albümün isim şarkısı ‘17’ de bulunuyor. "Rüzgar Gülü de "Remixler' mini albümünde bulunan versiyonuyla en iyi Teoman şarkıları arasındaki yerini aldı.

TEOMAN “İstanbul’da Sonbahar Remixler” – 2002

2002 yılında piyasaya çıkan "İstanbul'da Sonbahar-Remixler" single çalışmasının prodüktörlüğünü, Teoman'ın daha önceki albümlerinde imzası bulunan Murat Akad yaptı.

‘İstanbul'da Sonbahar’ın video klibinde de kullanılan ‘2002 Mix’ ve ‘Beterböcek Mix’, Serkan Çeliköz'ün çalışmaları. ‘Bumerang Mix’ ise, Teoman'ın 2001 yazında yayınlanan “Onyedi Remixler EP’’ de yer alan, ‘Rüzgar Gülü’ ve ‘Uykusuz Her Gece'nin başarılı remixlerinden tanıdığımız İlker Alcan'ın farlı bir düzenlemesi. ‘MertT Mix’ ise, yeni düzenlemesi Mert Tünay tarafından yapılan, hip hop tarzında, ilgi çekici bir remix.

TEOMAN “Remixler” - 2001

2000 yılının en çok satan albümleri arasında yer alan "17" albümünün sevilen şarkılan ‘Rüzgar Gülü’, ‘Uykusuz Her Gece’ ve ‘İki Yabancı’nın muhteşem düzenlemeleri "Teoman -

Remixler" albümünü oluşturan şarkılardı.

Bu muhteşem albümde yer alan şarkıların remixleri Murat Akad'ın prodüktörlüğünde, Bumerang grubundan İlker Alcan ve Erol Temizel (T-Ekspres) tarafından üç ay süren yoğun bir çalışma süresinde gerçekleştirildi. Albümde ‘Rüzgar Gülü’ ve ‘İki Yabancı’nın ikişer, ‘Uykusuz Her Gece’nin ise üç alternatif düzenlemesi yer aldı.

VEGA - "(Tamam) Sustum!" – 1999

Tuğrul Akyüz, Mert Koral ve Deniz Özbey 'den oluşan Vega’nın, 1999 çıkışlı albümü "(Tamam) Sustum!" şimdi tüm dijital platformlarda!

Kadın-erkek ilişkilerini kadın gözüyle farklı bir anlatımla ele alan albümün isim şarkısı ‘(Tamam) Sustum!', çarpıcı vokal tarzı, sıra dışı sözleri ve ağır başlayıp giderek hızlanan temposuyla çıktığı dönem büyük ses getirmişti. 11 unutulmaz Vega şarkısının yer aldığı bu albümde ‘Alışamadım Yokluğuna’ da çıktığı döneme damgasını vuran eserlerden biri.

ATHENA "Athena" - 1998

Athena, kendi isimlerini taşıyan ilk albümleriyle Türk müziğine yepyeni bir soluk getirdi!

Athena’nın Nihavend Longa'nın unutulmaz melodisinden esinlenerek bestelediği ve ska tarzıyla yorumladığı 'Skalonga’, bir tribün hiti haline gelen ‘Holigan’, hafızalardan silinmeyen ‘(Yanımda Değil) Kanımda’, tüm zamanların en sevilen şarkılarından biri olan Quizas (Perhaps)'in harika Türkçe yorumu ‘Senden, Benden, Bizden’ albümde yer alan unutulmaz şarkılardan yalnızca birkaçı!