Ankara 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi, kapatılan YARSAV Başkanı Murat Arslan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma savcısı, Arslan’ın “terör örgütü yöneticiliği” suçlamasından beraatını, “örgüt üyeliği” suçlamasından ise “üst sınırdan” cezalandırılmasını talep etti

Murat Arslan’a  tahliye yok

HÜSEYİN ŞİMŞEK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) tutuklu başkanı Murat Arslan’a yönelik Ankara 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargılamada, “terör örgütü yöneticiliği” suçlamasından beraatı talep edildi.

Davanın altıncı duruşmasında Murat Arslan savunma yapmazken avukatlar, duruşmada tanık olarak kabul edilen kişilere ulaşılamaması nedeniyle tanıklıklarının geçersiz olduğunu ifade etti. Arslan’ın avukatları, mahkeme heyetine yaptığı savunmada, “Beş duruşma boyunca nerede oldukları dahi bilinemeyen tanıklar nedeniyle Murat Arslan örgüt yöneticiliği ile suçlanıyor. Ya bize yetki verin ve tanıkları biz bulalım ya da bu suçlamayı düşürün” talebinde bulundu. Savunma yapmayan Arslan, mahkemeden “tanıkların, tanıklıktan çıkartılması” talebinde bulunmayacağını, tanıkların vereceği ifadelerden çekinmediğini dile getirdi.

"BYLOCK TESPİTİ GEÇERSİZ"

Murat Arslan’ın telefonundan birçok kez “bylock” uygulaması kullanılarak görüşme yapıldığının belirtilmesi üzerine söz alan sanık avukatları, giriş yapıldığı ifade edilen yerin bir havaalanı olduğu ve buradaki sunucudan herkesin bağlanabileceğini ifade ederek bu tespitin de delil olarak kabul edilemeyeceğini ifade etti.

7 ARALIK'TA KARAR DURUŞMASI

Dava dosyasına giren belgelerin incelenmesi için ek süre talebinde bulunan Arslan’ın bu istemini değerlendiren mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 7 Aralık tarihine erteledi.