Belge, dün Radikal gazetesinde yayınlanan röportajında Ezgi Başaran’ın “Emekli öğretmen Metin Lokumcu’yu Ergenekon’a mı bağladınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi

Murat Belge’nin, Hopa’da Metin Lokumcu’nun öldürüldüğü polis şiddeti sorasında Taraf gazetesinde yazdığı yazı çok tepki toplamıştı. Belge, Metin Lokumcu’nun ölümünü “birilerinin AKP’ye oy kaybettirmeye çalışmasına” bağlamıştı. Belge, söz konusu iddiasını sürdürdü. Metin Lokumcu’nun ölümünü değerlendiren Belge, “Yalnız Hopa’daki gariban adamın bu kadar heyecanlanacağı bir durum yoktu. Biraz da yapay olarak pompalanan, ucu Ergenekon’a uzanan bir gerginlikti” dedi.
Belge, dün Radikal gazetesinde yayınlanan röportajında Ezgi Başaran’ın “Emekli öğretmen Metin Lokumcu’yu Ergenekon’a mı bağladınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Kendisini değil ama onun bir çevresi var, çevresinin çevresi var. Toplumda her şey böyle olur. O kişiyle sınırlı değil. Bir bakana yumurta atan öğrencileri düşün… Niçin darbeler iyidir diyen Süheyl Batum’a atmıyorlar?”
Belge, “Siz de mi Başbakan gibi öğrenci protestolarının arkasında başka birşey arıyorsunuz?” sorusuna ise şöyle dedi:
“Öyle düşünüyorum evet. Çünkü Tan gençliğinden itibaren böyle bir gelenek var. Eğitimle yapıyoruz bunu. Türkiye’de faşizm aileden değil eğitimden gelir. 68’den beri ben bu hareketlerin içinden geldiğim için biliyorum.”
Belge’nin “komünist” olduğunu söylediği röportajdaki ifadelerine tepkiler de gecikmedi. Yazar ve gazeteciler Belge röportajını sosyal paylaşım sitesi twitter’de değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler:
Ahmet Aziz Nesin (Ahmetaz57): Ne çabuk fark etmiş ve çözmüş AKP’yi Murat Belge. “Komünistim AKP’ye oy verecektim, seçim sabahı vazgeçtim.” Cin gibi maşallah
Özgur Mumcu (ozgurmumcu): Murat Belge küskün bir AKP seçmeniymiş meğer.
Ümit Alan (umitalan): Murat Belge’nin aynı röportajdaki “Hopa’daki gariban adamın bu kadar heyecanlanacağı durum yoktu” cümlesi de umarım sadece üslup sorunudur.
Burak Cop (burakcop): Murat Belge komünistse ben  çok manyak bir şey olmalıyım.
Başar Başaran (nobasaran): Ezgi Başaran’ı işletmişler, Murat Belge diye Emre Aköz ile konuşmuş. “Öğrenci hareketlerinin arkasında bir şey var”
Sarphan Uzunoğlu (sarphanuzunoglu): Bence Murat Belge öldü, Saddam gibi onun da dublörü var o konuşuyor...