Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Dağı için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararını bozan mahkemeye itiraz etti. Danıştay 6. Dairesi ise itirazı reddederek kararı onadı

Murat Dağı için Danıştay son kararı verdi

AYCAN KARADAĞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Murat Dağı’nda Anadolu Export Maden firması tarafından açılmak istenen altın madeni projesi için "ÇED gerekli değildir" kararı vermiş, bölge sakinleri, baro ve çok sayıda yurttaş bu karara karşı dava açmıştı.

Murat Dağı’nda maden projesi, "ÇED gerekli değildir" kararına karşı açılan davada Kütahya İdare Mahkemesi iptal kararı verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karara itiraz etti. Ancak Danıştay 6. Dairesi itirazı reddederek kararı onadı.

Danıştay 6. Dairesi'nin verdiği kararda, "Kütahya idare mahkemesince verilen 16-12-2019 tarihli karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından temyiz sistemlerinin reddi ile anılan kararın onanmasına, dosyanın adı geçen mahkemeye gönderilmesine, 2577 sayılı idari yargılama usulü kanunu uyarınca karar düzeltme yolunun kapalı olduğunun duyurulmasına oybirliği ile karar verildi" ifadelerine yer verildi.