Murat Dağı için mücadeleye devam vurgusu: Murat Dağı'nı kimseye vermeyeceğiz

Murat Dağı'nda çıkartılmak istenen altın ve gümüş madenine karşı düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden Uşak Murat Dağı Şenliği dün sona erdi.

Şenliğin sona ermesinin ardından sahneye çıkan ve 2017'den beri Murat Dağı için direnen Mimarlar Odası Uşak Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre Gönüllüleri Derneği, TEMA Uşak Temsilciliği, dernekler ve Karaağaç köyü kadınları mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

Murat Dağı Şenliği'nde söz alan köylüler şunları söyledi:

"Murat Dağı bize hayat veriyor. Şirketin birisi çıktı burada altın madeni açacağım dedi ve biz 2017 yılında bir araya gelerek bunun mücadelesini başlattık, o mücadelede bugün önemli bir aşama kaydettik. Bakanlık şirkete altın madeni açabilirsin dedi ama biz, köyler, Uşak Belediyesi, Gediz Belediyesi, Mimarlar Odası, muhtarlar, dernekler bir araya geldik, hayır altın madeni açtırmayacağız dedik, dava açtık. Bilirkişi bu dağa altın madeni açmak cinayettir dedi. Yolun başındayız mahkeme bir süreç, şirket bunu dinleyecek mi? Kazansak bile arsız şirketler hayatımızla oynamaya devam ediyor. Dağımızı savunmaya devam etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

KARAAĞAÇLI KADINLAR SAHNEDE

Şenlik sonunda sahneye çıkarak söz alan ve mücadelelerine devam edeceklerini belirten Karaağaçlı kadınların konuşmalarından satır başları şöyle:

"Maden demek susuzluk yokluk açlık ölüm demek hayatımızı savunacağız bunu hep beraber yapmak zorundayız. mücadeleyi devam ettirmek zorundayız."

"Biz köyümüzü hiçbir zaman terk etmeyeceğiz bu müzadeleyi canımız pahasına sürdüreceğiz."

"Biz karaağaç halkı olarak bu zamana kadar nasıl yaşadıysak öyle yaşamaya devam etmek istiyoruz hersey canlı kalsın istiyoruz biz yaşamak istiyoruz."

"Murat Dağı'nı kimseye vermeyeceğiz."

"Temiz bir hava temiz bir su istiyoruz, tüm canlılar için bütün kadınlar el ele verirse başaracağız."

"Hayatımızı üç kuruşa kimseye satmayacağız çocuklarımızın geleceğini sattırmayacağız."