Panelle başlayan ve 3 gündür devam eden Murat Dağı Şenliği Şevval Sam konseriyle sona erdi

Murat Dağı Şenliği, Şevval Sam'la taçlandı

BERKAY SAĞOL

Murat Dağı'nda maden çıkarılmak istenmesine karşı düzenlenen Murat Dağı Şenliği'nin son gününde Şevval Sam türkülerini Murat Dağı için söyledi. Şevval Sam konser öncesi maden çıkarılması için ÇED olumlu raporu verilen Kütahya'nın Karaağaç köyüne giderek orada köylülerle buluştu. Daha sonrada Murat Dağı'na çıkarak maden çıkarılmak istenen bölgeyi gezdi.

Bilirkişi heyetinin geçtiğimiz gün açıkladığı raporda bölgenin maden çıkarılmasına uygun olmadığına karar verilmişti. Bu karar sonrasında konser Uşak Atapark'ta büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Konsere Uşaklıların yanı sıra Kaz Dağları'ndan gelen yaşam savunucuları, Kütahyalılar ve Murat Dağı köylüleri de katıldı. Şevval Sam konser sırasında doğum günü olan Kazım Koyuncu'yu da sık sık andı.

murat-dagi-senligi-sevval-sam-la-taclandi-646663-1.

'COĞRAFYANIN KIYMETİNİ BİLELİM'

Konser sırasında konuşma yapan Şevval Sam, tüm insanların doğaya karşı sorumlu olduğunu vurguladı. Doğaya sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Sam, "Bir dağ bakın bizi buluşturdu. Doğa bize bir sürü şey veriyor. Bizim bu doğaya sahip çıkmamız lazım ki çocuklarımız sağlıklı büyüsün. Ağaçlarımıza, sularımıza kesilmeden sahip çıkalım. Yaşadığımız coğrafyanın kıymetini bilelim. Gençler dağlarınıza gidin gezin, ağaçlarınızı görün ve doğanıza sahip çıkın. Siz buraya sahip çıktıkça ben hep sizinle olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ KARARMAYACAK'

Konserden önce açıklanan kararla ilgili BirGün'e değerlendirmede bulunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Murat Dağı için Kütahya Valiliği tarafından ÇED olumlu kararı verildikten 30 gün içinde birçok sivil toplum örgütüyle beraber iptal davası açtık. Kütahya İdare Mahkemesi 19 Ağustos'ta inceleme için 9 kişilik bilirkişi heyeti belirledi. Bilirkişi heyetinin incelemesinin ardından karar geçtiğimiz gün elimize ulaştı ve ÇED olumlu raporunun iptalini istedi ve bu heyet bölgede kesinlikle maden açılamayacağını belirtti. Yüzde 99 ihtimalle Uşaklının, Kütahyalının ve bütün Menderes Havzası'nın geleceği kurtuldu. Murat Dağı'nda ormanlarımız kesilmeyecek, suyumuz kurumayacak ve çocuklarımızın geleceği kararmayacak" ifadelerini kullandı.

murat-dagi-senligi-sevval-sam-la-taclandi-646662-1.

Şevval Sam Murat Dağı'nda Karaağaç'lı kadınlarla beraber

murat-dagi-senligi-sevval-sam-la-taclandi-646665-1.

Şevval Sam Murat Dağı'nda

cukurda-defineci-avi-540867-1.