Uşak'ta okurlarıyla bir araya gelen yazar Latife Tekin, okurlarına doğa duyarlılığını aktardı. Şevval Sam'da 6 Kasım'da Murat Dağı için Uşak'ta konser verecek

'Murat Dağı Türkiye'nin meselesi'

BERKAY SAĞOL

Toplumsal yaşama eleştirel bakışı ve kadın ve çevre konularına duyarlı romanlarıyla Erdal Öz edebiyat ödülünü alan Latife Tekin, Uşak'ta okurlarıyla buluştu. Etkinlikten sonra Murat Dağı mücadelesi ve çevre mücadelesiyle ilgili BirGün'e açıklama yapan Tekin, "Murat Dağı meselesi sadece Uşak'ın meselesi değil, tüm Türkiye'nin meselesi buraya yapılmak istenen maden bir insanlık sorunudur. İlerleyen süreçte ben de bölgeye gelerek buradaki halkla beraber omuz omuza mücadeleye katılacağım" diye konuştu.

Son yıllarda çevre mücadelesinde özellikle kadınların ön plana çıktığını ve önemli olduğunu belirten Tekin, "Murat Dağı mücadelesine destek verilmesi çok önemli. Tüm aydınları ve sanatçıları desteğe çağırıyorum. Murat Dağı'nın adeta bir cennet gibi birçok hayvan türü bölgede bir arada yaşıyor. Ayrıca su kaynakları içinde dağın korunması oldukça önemli" dedi.

ŞEVVAL SAM MURAT DAĞI İÇİN SÖYLEYECEK

Kamuoyunun dikkatini daha fazla çekmek ve Murat Dağı'nın önemini vurgulamak için Uşak'ta şenlik düzenleyeceklerini söyleyen Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, "Şenliğimiz 31 Ekim tarihinde Tiritoğlu Parkı’nda Murat Dağının önemini vurgulayan bir fotoğraf sergisiyle başlayacak. Daha sonra 3 Kasım'da 'Halk Sağlığı ve Altın Madenciliği' başlığıyla panel düzenlenecek. 5 Kasım'da da kendi yörelerinde kurulmak istenen JES'lere karşı mücadele veren Aydın Kızılcaköylü kadınlarımızın hazırladıkları ve oynadıkları bir tiyatro sahnelenecek. Son olarak da 6 Kasım'da Atapark’ta Şevval Sam şarkılarını Murat Dağı için söyleyecek. Uşak, Gediz, Kütahya ve tüm Ege Bölge halkını şenliklere ve konsere davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

murat-dagi-turkiye-nin-meselesi-641028-1.