Beşiktaş Cola Turca, Basketbol Ligi'nin şampiyonluk adaylarını te

Beşiktaş Cola Turca, Basketbol Ligi'nin şampiyonluk adaylarını teker teker devirmeye devam ediyor. Beşiktaş Efes Pilsen galibiyeti ile şampiyonluk yarışında 'ben de varım' dedi ve rakiplerine büyük bir gözdağı verdi. Bu sezon yaptığı başarılı transferlerin ve yapılanmanın meyvelerini sezon sonuna doğru tam manası ile alacağının da sinyallerini de vermiş oldu.

Beşiktaş'ın Efes galibiyetinin önemli yönü rakibini sezon içinde iki kere yenerek play-off'lara ı-o önde başlama avantajını elde etmesiydi.

Çünkü Efes Pilsen gibi ligin en güçlü takımlarından birini 2 kere yenmek ve avantaj yakalamak o kadar kolay değildi. Ancak Beşiktaş rakibini maç içinde o kadar zor durumlara düşürdü ki, farkı bir ara 15 sayının üzerine bile çıkarttı. Efes Pilsen ne yaptıysa maçı bir türlü lehine çevirmeyi başaramadı. Bu maçta Murat Didin'in takımı ne kadar başarı ile yönettiğine ve Beşiktaş için sene başında ne kadar doğru tercih olduğunu gördük.

Beşiktaş, Didin'le beraber bu sezon büyük bir çıkış yakalamakla kalmadı, aynı zamanda da şampiyonlukta çok iddialı olduğunu kanıtladı. Bence maçın diğer kahramanı ve en büyük alkışı alan tartışmasız Kimani Ffriend oldu. Sezon ortasında takıma katılmasına rağmen takıma çok çabuk uyum sağlayan oyuncu, Efes Pilsen maçında ise performansının doruk noktasına ulaştı.

Ancak benim daha çok dikkatimi çeken konu iki pozisyonda dışarı çıkmakta olan topa cansiperane şekilde sakatlanma pahasına atlaması oldu. Böylece hem arkadaşlarına hem de karşı takıma mücadeleye sonuna kadar devam mesajını verdi. Maçlar böyle parkeler üzerine atlayan oyuncularla kazanılır. Bu kadar süper bir oyun ortaya koyan Ffriend centilmenliği ile de herkesin gönlünü kazandı. Hakem bir pozisyonda topun Beşiktaş'tan dışarı çıktığına karar verince birden Beşiktaş seyircisi müthiş bir tepki gösterdi. İşte bu pozisyonda Kimani Ffriend seyirciye dönerek topun kendisinden çıktığını işaret ederek onları sakinleştirdi. Her zaman sahalarda bu şekilde fa-ir-play ruhuna sahip oyuncular görmek istiyoruz. Beşiktaş bu hafta da ilk devre yendiği Ülker karşısına çıkacak. Bu önemli maçı Beşiktaş yine kazanmaya aday. Siyah-beyazlılar formlarıyla Avrupa maçlarından yorgun dönecek Ülker'i de yenerek avantaj yakalayacaklardır. Geçen hafta Da-rüşşafaka karşısında izlediğim Ülker'i hiç beğenmedim. Gibbs'ten yoksun Darüşşafaka karşısında maçı son dakikalarda alabildiler. Beşiktaş Daçka'nın düştüğü hataya düşmez ve Ülker'i bu haftasonu çok rahat yenebilir.

Geçen hafta hakemleri uyarmış ve maçları yönetirken çok dikkatli olmalarını belirtmiştim. Ama ne fayda. Darüşşafaka-Ülker maçını yöneten hakem üçlüsü verdikleri saçma sapan kararlar ve kimsenin anlam veremediği sportmenlik dışı faullerle maçı katlettiler. Artık bu rezalete MHK'nın bir an önce el koymasında basketbolümüzün geleceği açısından büyük yarar var.