TMMOB İskenderun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Durukan, Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'ın İskenderun ilçesinde 300'e yakın apartmanın çöktüğünü belirtti. Durukan, "Antakya’da da büyük hasar olduğu ifade ediliyor."

Murat Durukan: Hatay İskenderun’da 300’e yakın apartman çöktü

HABER MERKEZİ

Maraş merkezli deprem nedeniyle Hatay’da da çok sayıda bina yıkıldı. TMMOB İskenderun İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Murat Durukan, Hatay’da en fazla yıkılan ve hasarlı binanın İskenderun ilçesinde olduğunu vurguladı.

Durukan, İskenderun ve Arsuz ilçelerindeki son duruma ilişkin, “Ben tüm İskenderun ve Arsuz çevresini gezdim. Durum çok kötü burada. İskenderun merkezde her girdiğim yol enkaz nedeniyle kapalıydı. Sadece İskenderun’da 300’e yakın apartman çökmüş durumda. Arsuz’da da 20-30 civarında bina çökmüş durumda. Antakya’ya hiç ulaşmıyoruz. Antakya’da da büyük hasar olduğu ifade ediliyor" dedi.

"İskenderun’da insanlar marketlere, bakkallara akın etmiş durumda" diyen Durukan, "Depremde etkilenen ilçelerde panik hali var. İnsanlar kendi çabalarıyla enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışıyor. Ekipleri son saatlerde çalışmaları yoğunlaştırmaya başladı. İskenderun Organize Sanayi Sitesi’nde iş makineleri enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları için ilçeye yönlendirildi" ifadelerini kullandı.