Gazeteci Murat Yetkin, Türkiye’de görülmüş en büyük medya operasyonlarından birinin uygulandığını belirterek Erdoğan’ın, "Ben açıklama yapana kadar Anadolu Ajansı açıklamalarında yüzde 10 fark korunsun" dediği yönünde bilgi olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Murat Yetkin: Erdoğan, AA'ya 'Açıklama yapana kadar yüzde 10 farkın korunması' talimatı verdi

Gazeteci Murat Yetkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AA'ya "Ben açıklama yapana kadar yüzde 10 fark korunsun" şeklinde talimat verdiği yönünde bilgiler olduğunu söyledi. 

Yetkin'in açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’dan izleyecekti seçimleri daha önceki seçimlerde olduğu gibi, bugün öğle saatlerinde Ankara’dan izlemeye karar verdi, bendeki bilgilere göre bu sırada manipülasyon operasyonun talimatları da herhalde iletişim başkanlığı üzerinden ben açıklama yapana kadar yüzde 10 fark korunsun Anadolu Ajansı açıklamalarında diye, böyle bir bilgi var.

Bunun da şöyle bir mantığı var belli bir şeyde oyların şu kadar sayıldı, ama doğan çok güzel izah etti, ağırlığı olan sandıklar açılmış değil. Bakın batı illerinde Bekir Ağırdır söylüyor yayının başından beri, batıdaki nüfusu yüksek buralardaki sandıklar açılmış değil. Öteki sandıkların açılması üzerinden ben kazandım şeklinde öne çıkıp adeta ondan sonrasını yok saydırma gibi bir şey var.

Şu anda belki de Türkiye’de görülmüş en büyük medya operasyonu ile karşı karşıya 85 milyon."