Muş’un Bulanık ilçesinde Adıvar İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan A.G’nin okul müdürü hakkındaki ‘yolsuzluk’ iddialarını kamuoyu ile paylaşan TÖB-SEN Muş Şube temsilcisi Serkan Bebek, hakkında açılan soruşturma nedeniyle Van’a sürgün edildi. Bebek, yaptığı açıklama ile yolsuzluğa karşı mücadele ettiği için Van’a sürgün edildiğini söyledi.

Muş'ta yolsuzlukla mücadele eden öğretmen sürgün edildi

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Muş Şube Temsilcisi Öğretmen Serkan Bebek, bir okul müdürü hakkındaki ‘yolsuzluk’ iddialarını kamuoyuyla paylaşmasının ardından Van’ın Muradiye ilçesine sürüldü.

Gazete Duvar’dan Fırat Bulut’un haberine göre, Muş’un Bulanlık ilçesi Balotu köyünde sınıf öğretmenliği yapan ve aynı zamanda TÖB-SEN Muş Şube Temsilcisi olan Öğretmen Serkan Bebek, ‘haksız yere sürgün edildiği’ gerekçesiyle dün Bulanık kent merkezinde açıklama yaptı.

Bebek yaptığı açıklamada, Bulanık İlçe Milli Eğitim’de yaşanan yolsuzluklar ve yaşanan hukuksuzluklarla mücadele ettiği için sürgün edildiğini söyledi.

“HAKKIMDA AÇILAN SORUŞTURMA HUKUKSUZ”

Bebek, açıklamasını 8 aylık bebeği ile birlikte yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Bebek, “Buradan onlara sesleniyorum. Bizim hiçbir kamu kurumu ile problemimiz yok. Kamu kurumları ile problemi olanlar, bu kamu kurumlarını aşağılayanlar, burada görev yaparken yolsuzluk yapanlardır. Bu yolsuzluğa göz yumarlardır. Yolsuzluk evraklarında imzası olanlardır” dedi.

Bebek şöyle devam etti:

“Soruşturma tamamen usulden ve esastan hatalı bir soruşturmadır. Düşünün, İlçe Milli Eğitim Müdürü, disiplin amiri yani bu soruşturmada karar verici demek. Bu şahıs, soruşturması olan iki kişiyi gayri resmi şekilde bir araya getiriyor. Zimmet ile alakalı bir durum var, evrakta sahtecilik ile ilgili bir durum var… Kendisi telkinlerde bulunuyor ve bizim üyemize diyor ki ‘Serkan’ın sendikasından istifa et, suçlamalarını geri çek, senin sürgününü kaldıracağız.’ Bu toplantıdan sonra arkadaşımız bizim sendikadan istifa ediyor. Arkadaşın ilçe dışına sürgünü kaldırılıyor ve benim hakkımda adli ve idari soruşturmalar başlatıyor.”

Kendisi hakkında açılan soruşturmanın dünyada örneği olmadığını savunan Bebek, şahit gösterdiği kişilerin ifadesinin alınmadığını ve kendisinin can güvenliği olmadığı iddiasıyla Van’a sürüldüğünü ifade etti.

“BOYUN EĞMEYECEĞİM”

Soruşturmalarla kendisine boyun eğdirilmek istendiğini savunan Bebek, “Bir kez daha buradan söylüyorum; bizde size eğecek boyun yok. İstediğiniz oyunları yapın, istediğiniz gibi yalancı şahitler yaratın, biz size asla boyun eğmeyeceğiz. Seyit Rıza’nın dediği gibi ‘Ben sizin yalanlarınızla, hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ben de size boyun eğmedim bu da bir ömür size dert olacak. Bu sürgün bizim için ilk değil, son da olmayacak” diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Serkan Bebek’in iddiasına göre, Muş Bulanık’ta Adıvar İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan A.G., okul müdürü hakkında ‘evrakta sahtecilik, kamu zararı, girmediği dersler için ek ders yazması ve baskı’ iddiasıyla şikâyette bulunmuştu. Bu durumun kamuoyuna yansıması üzerine A.G., 86 kilometre uzaklıktaki bir okula sürgün edilmişti.

A.G.’nin şikâyetini geri çekmesi üzerine sürgün kararı iptal edilirken konuyu kamuoyuna duyuran, TÖB-SEN Muş Şube Temsilcisi Öğretmen Serkan Bebek hakkında soruşturma açılarak Van Muradiye ilçesine tayini gerçekleştirilmişti.