Yeni Yaşam gazetesinin düzenlediği 29'uncu 'Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'nde son başvuru tarihi yaklaştı. 5 dalda verilecek ödüllere başvurular, 10 Eylül tarihinde sona erecek. Ödül sonuçları ise 18 Eylül'de açıklanacak.

'Musa Anter Gazetecilik Ödülleri'nde sona doğru

Bu yıl “Türkçe Haber”, “Kürtçe Haber”, “Fotoğraf (Haber Fotoğrafı)”, “Karikatür” ve “Kadın Haberciliği” dallarında 29'uncusu Yeni Yaşam gazetesi tarafından düzenlenecek olan ve başvuruları 6 Temmuz'da başlayan 'Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'nde sona yaklaşıldı.

Yarışmanın sonuçları 18 Eylül’de açıklanacak. Son başvuru tarihi ise 10 Eylül.

KATILIM KOŞULLARI

Her katılımcı, sadece bir dalda ve sadece bir eser ile yarışmaya katılabilecek. Başvuru yapılan eserlerin değerlendirmesi, yarışmaya doğrudan gönderilen çalışmaların yanı sıra ön eleme kurullarının seçici kurullara önerileri de dikkate alınarak yapılacak. Gönderilen eserler sahiplerine iade edilmeyecek ve Yeni Yaşam Gazetesi'nde yayınlanabilecek. Eserlerin, PTT veya kargo ile aşağıda belirtilen adrese gönderilmesi veya aşağıda belirtilen e-posta adresine gönderilmesi ya da elden bizzat teslim edilmesi gerekmekte. Posta veya kargodan kaynaklı ulaşmayan eserlerin sorumluluğu sahibine ait.

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması'na katılım koşulları şöyle:

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması’nın teknik şartnamesinde belirtilen koşullara haiz, eser sahibi herkes yarışmaya katılabilir.

Yarışmaya seçici kurul üyeleri (jüri olduğu yıl) ile Yeni Yaşam gazetesi çalışanları katılamazlar.

Yarışmaya katılan eserlerin daha önce yayımlanmamış ya da 10 Eylül 2021 tarihinden sonra yayımlanmış olması gerekmektedir.

Katılımcı, daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme almamış eserleriyle katılabilir.

Eserin, daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme aldığının ortaya çıkması durumunda katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır; alınan ödül iptal edilir. Ödül alınmışsa, katılımcı tarafından iade edilmesi gerekmektedir. Bu işlem diğer katılımcılar için herhangi bir talep hakkı doğurmaz.

Yarışmaya gönderilen eser üzerinde, eser kendisinin olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve jüriyi yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan katılımcı hakkında jüri tarafından kural ihlali işlemi uygulanır.

Fotoğrafların "haber fotoğrafı" niteliği taşıması ve üzerinde oynanmaması zorunludur.

Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcıların, şartnamede belirtilen hususları kabul ettikleri kabul edilir. Bu koşullara uymayan katılımcılar yarışma dışı bırakılır.

Eser yayınlanmamış ise, eserin adı, çekildiği ya da çizildiği yer ve zaman; yayınlanmış ise yayınlandığı gazete, dergi, ajans, internet sitesi, TV ile yayın tarihi bilgileri ve yayının bir kopyasının dosyada yer alması gerekmektedir.

Katılımcıların; özgeçmiş, iletişim adresi ve eser hakkındaki bilgi yazısı ile bir adet fotoğrafını başvuru dosyasına eklemelidir.

YARIŞMA JÜRİLERİ:

Türkçe Haber Jürisi: Tuğrul Eryılmaz, Candan Yıldız, Fatih Polat, Faruk Eren, İbrahim Varlı, Hüseyin Aykol

Kürtçe Haber Jürisi: Leyla Ayaz, Kadri Esen, Suna Tunç, Beritan Zagros, Ramazan Ölçen

Kadın Haberciliği Jürisi: Habibe Eren, Pınar Ural, Bircan Değirmenci, Ceren Sözeri, Elif Akgül

Fotoğraf Jürisi: Çetin Altun, Ramazan Öztürk, Özcan Yaman, Nezahat Doğan, Refik Tekin

Karikatür Jürisi: İmam Cici, Sefer Selvi, Aslı Alpar