Öldürülen gazeteciler, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde anıldı. İGC Basın Müzesi Öldürülen Gazeteciler Odası’nda, 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sebebiyle hayatını kaybeden gazeteci Musa Anter’e ait belge, eşya ve fotoğraflar sergilenmeye açıldı.

Musa Anter İGC Basın Müzesi’nde

BİRGÜN EGE

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü sebebiyle İGC Basın Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İGC Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Sadık Pala, Hatice Bülbül, 1992 yılında uğradığı silahlı saldırı sebebiyle hayatını kaybeden gazeteci Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda basın mensubu yer aldı.

İGC Başkanı Misket Dikmen, burada yaptığı konuşmada, “1996’dan bu yana 6 Nisanlar, Hasan Fehmi ve katledilen diğer basın emekçilerini unutmamak, unutturmamak için ‘Öldürülen Gazeteciler Günü ve ne yazık ki bu ülkede gazeteciler 112 yıldır bedenen, ruhen öldürülmeye devam ediyor. Gözdağı verilerek, saldırıya uğrayarak, işinden atılarak, haklarında suçlar yaratılıp demir parmaklıklar ardına konularak bir bir öldürülüyor. Ki ülkemiz ne yazık ki parmaklıklar altındaki 67 gazeteciyle dünyada ilk sıralarda yer alıyor” dedi.

KARANLIK ZİHNİYETLER ÖLDÜRDÜ AMA SİZ ÖLÜMSÜZ YAPTINIZ

İGC Basın Müzesi Öldürülen Gazeteciler Odası’nda, 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sebebiyle hayatını kaybeden gazeteci Musa Anter’e ait belge, eşya ve fotoğraflar Musa Anter köşesinde Anter ailesinin de katılımıyla sergilenmeye açıldı.

musa-anter-igc-basin-muzesi-nde-861430-1.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Musa Anter için bir araya geldiklerini belirterek, “72 yaşında bir bilgeydi susturulmak istendiğinde. Belli ki söyledikleri, eyledikleri tıpkı diğer gazetecilerde olduğu gibi karanlıktan beslenen birilerini rahatsız etmişti. 1992 yılının 20 Eylül’ünde Özgür Gündem gazetesi yazarlarından Musa Anter kalleş bir cinayete kurban gitti” dedi.

Musa Anter’in kızı Rahşan Anter de, İGC Basın Müzesi’nde Musa Anter’e yer verdikleri için Başkan Dikmen’e ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Böyle bir müze olduğu için gurur duydum. Babamın anısını yaşatmak için Mardin Nusaybin’de bir müze açtık. Şimdi bugün İzmir’de de anısı yaşayacak. Bu hem doğuda hem batıda beraber olduğumuzu ve bir olduğumuzu temsil ediyor. Babamın burada, ayrım olmadan sadece insan ve gazeteci olarak değer görmesi çok güzel bir şey. Kardeş olarak bizleri kabul ettiğiniz ve çalışmalarınız için çok teşekkür ediyorum. Burada karanlık zihniyetler tarafından katledilen gazeteciler sebebiyle bir aradayız. Güzel günleri, bayramları ortak yaşamak yerine ne yazık ki acıları paylaşıyoruz. Bu müzede emeği olan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Karanlık zihniyetler öldürdü ama siz ölümsüz yaptınız.”

musa-anter-igc-basin-muzesi-nde-861431-1.