Tahliye edilen eski Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Musa Kart, "Hukuk devletlerinde insanlar yargılanır ve varsa suçları sonra ceza alırlar. Bizde tam tersi oldu. 9 ay Silivri’de tutuklu kaldık ve nihayet hakim karşısına çıkabildik. Önce ceza alıp sonra mahkemeye çıktık" dedi.

Musa Kart: Önce ceza alıp sonra mahkemeye çıktık

Tahliye edilen eski Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Musa Kart, RS FM’de Atilla Güner’in sorularını yanıtladı.

Kart, Cumhuriyet’te yeniden karikatürlerinin yayınlanıp yayınlanmayacağı yönündeki soruya, "Şu an itibariyle Cumhuriyette karikatür çizmemin koşulları yok" yanıtını verdi.

'9 AY TUTUKLULUKTAN SONRA HAKİM KARŞISINA ÇIKABİLDİK'

Atilla Güner’le Akşam Postası programına telefonla bağlanan Musa Kart, tutuklu bulundukları Cumhuriyet Gazetesi davası süreci hakkında şu ifadeleri kullandı:

''Hukuk devletlerinde insanlar yargılanır ve varsa suçları sonra ceza alırlar. Bizde tam tersi oldu. 9 ay Silivri’de tutuklu kaldık ve nihayet hakim karşısına çıkabildik. Önce ceza alıp sonra mahkemeye çıktık. Pek çok hukukçu yanımızdaydı. Onlara minnettarız. Bu süreçte kızım Seran da hukuk okuyup avukat olarak ziyaretime gelebildi“.

Kart, tahliye sonrası Cumhuriyet’te yer alıp almayacağı konusundaki bir soruya, "Şu an itibariyle Cumhuriyette karikatür çizmemin koşulları yok" şeklinde yanıt verdi.