Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, verdiği bir röportajda kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirtti. Muslera, Sport 890’a verdiği röportajda, "Türkiye Devlet Başkanı oldukça dindar birisi. Dini hastalığın önüne koydu" ifadelerini kullanmıştı

Muslera: Röportajda kullandığım ifadeler yanlış anlaşıldı

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili verdiği bir röportajda kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Dinine çok bağlı bir insan olarak dinle ilgili olumsuz bir yorum yapmam söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.

AA'nın aktardığına göre Muslera, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dünyanın korku ve şüphe dolu bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"9 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve hayatımı bu güzel ülkede kazanıyorum ve burayı hep ikinci ülkem gibi görüyorum. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın, hükümetin, Sağlık Bakanı'nın ve bütün sağlık personelinin özverili çalışmasını her geçen gün ekranlardan ve sosyal medyadan takip ediyoruz. Sağlık konusu spordan, futboldan ve her şeyden daha önemli ve değerlidir. Bütün kalbim ve dualarım sizlerle. Sabırlı olalım ve evde kalalım. Sizleri çok seviyorum."

Herkese Merhaba... Dünya olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde, sosyal medyada gördüğüm kadarıyla yaptığım bir ropörtajda kullandığım sözlerim tamamen yanlış anlaşılmış. Dinine çok bağlı bir insan olarak dinle ilgili olumsuz bir yorum yapmam söz konusu olamaz... Dünya olarak Korku ve Şüphe dolu bir dönemden geçiyoruz. 9 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ve hayatımı bu güzel ülkede kazanıyorum ve burayı hep 2. ülkem gibi görüyorum. Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın, hükümetin, sağlık bakanının ve bütün sağlık personelinin özverili çalışmasını her geçen gün ekranlardan ve sosyal medyadan takip ediyoruz. Sağlık konusu spordan, futboldan ve herşeyden daha önemli ve değerlidir. Bütün kalbim ve dualarım sizlerle... Sabırlı olalım ve evde kalalım... Sizleri çok seviyorum #evdekal

Fernando Muslera (@muslera)'in paylaştığı bir gönderi ()

MUSLERA NE DEMİŞTİ?

Muslera, henüz Teknik Direktör Fatih Terim’in koronovirüs testinin pozitif çıktığını öğrenmeden Sport 890’a verdiği röportajda, "Türkiye Devlet Başkanı oldukça dindar birisi. Dini hastalığın önüne koydu" diye konuşmuştu.

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) aktardığına göre Muslera röportajında şunları söylemişti:

"Burada problem yeni yeni başlıyor. Çünkü Türkiye büyük bir ülke. 80 milyon nüfusu var. Günde 200-300 kişiye hastalık bulaşıyor. Gerçeğini isterseniz son 5 günde, politik tema çok etkili oldu hastalığın hızla yayılmasında. Türkiye Devlet Başkanı oldukça dindar birisi. Dini hastalığın önüne koydu. Bu da hastalığın daha hızlı şekilde yayılmasında çok daha etkili oldu. Türkiye’de başlayan kampanya Uruguay’la neredeyse hemen hemen aynı. Aslında herkesin evde kalması gerekiyordu. Çünkü hastalığın yayılmasının önüne ancak bu şekilde geçilebileceği anlatılıyor. Bu da kabul edersiniz ki oldukça zor."