Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı’na başvurular başladı. 5 gün boyunca 16 farklı konuda yapılacak kurslara ücretsiz olarak katılım sağlanabiliyor. Katılımcılardan yalnızca kendi yol, konaklama ve yemek masraflarını karşılamaları bekleniyor.

Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2023 başvuruları açıldı: Katılım ücretsiz

Linux Kullanıcıları Derneği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliğiyle yapılan “Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı”, 4-8 Şubat 2023 tarihlerinde Üniversitenin Meşelik Kampüsü'nde toplanıyor. Kampa katılım başvuruları 10-15 Ocak tarihleri arasında alınıyor.

Kış Kampı, 1999 yılında Akademik Bilişim Konferansları öncesinde tek bir sınıfta düzenlenen seminer olarak başlayıp zaman içinde genişleyerek önce eş zamanlı 3-4 sınıfa, ardından da 2009 yılından itibaren 4 günlük kapsamlı kurslara dönüştü. 2017 yılında Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı adını aldı.

2020 yılından sonra Akademik Bilişim Konferansları’nın yapılmaması nedeniyle bağımsız etkinlik biçiminde düzenlenen Kış Kampı, 1500 katılımcı ve 100 yakın eğitmen ile sektördeki prestijli etkinliklerden biri olarak kabul ediliyor. 2023 yılında ise Kış Kampı 5 gün olarak büyümesini sürdürüyor.

Özgür yazılımın yaygınlaşması için büyük emeği bulunan ve 2017’de hayatını kaybeden Mustafa Akgül‘ün adını yaşatan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı’nda, alanında uzman eğitmenler 5 gün boyunca kurslar veriyor.

Eğitimlere, kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanların yanında üniversite öğrencileri de ücretsiz olarak katılabiliyor. Katılımcılardan yalnızca kendi yol, konaklama ve yemek masraflarını karşılamaları bekleniyor.

Katılım için başvurular https://kamp.linux.org.tr/2023-kis/kurslar/ adresinden yapılabiliyor.

SINIRLARIN ORTADAN KALDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Yazılımın sınırlarının ortadan kaldırılmasını hedefleyen özgür yazılım hareketi hakkında yeni iş modellerinin de gündeme getirileceği Kış Kampı’nda üretici bağımlılıkları ve yazılım tekelciliğinin önlenmesi konuları da kurslarda işlenecek.

Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı'nda bu sene 16 farklı konu hakkında eğitim yapılacak.

İşte eğitim konuları:

- Ansible ile Konfigürasyon Yönetimi

- Ağ Yöneticiliğine Giriş

- Blockchain 101

- Docker’a Giriş

- Graylog ile Merkezi Log Yönetimi ve Analizi

- HTML, CSS, Javascript ile Modern Web Geliştirmeye Giriş

- Kubernetes Nedir Yenir mi İçilir mi?

- LaTeX 101

- Laravel ile Modern Web Programlama

- PHP ile Web Programlamaya Giriş

- PostgreSQL 101

- Python 101

- R ile Veri Madenciliği

- Web Uygulama Güvenliği

- Web3 ve DeFi, Web3 DeFi’den İbaret midir?

- Zimbra Open Source Edition Eğitimi