Mustafa Cengiz'den Fenerbahçe'ye limit yanıtı


Galatasaray Kulübü, SIXT rent a car ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Başkan Mustafa Cengiz, yaptığı açıklamada "Bir kural koyuyorsunuz. Siz bunu kafanıza göre değiştiremezsiniz. Orada bir limit var. Ben bunu aşarım, cezayı da ödemem diyemezsiniz. Biz bu kurallara uymak durumundayız. Oyun oynanırken, kuralı değiştirirseniz kuralların kıymet-i harbiyesi kalmaz" dedi.

Cengiz konuşmasında "Transfer bitmez. 4 Ağustos'ta başlayıp 4 Ekim'de bitiyor. Taraftarımız açıklayın diyor. 4 Ekim'e kadar 2 ay var. Limitlerimiz için, kurallara yasalara uygun olarak G.Saray çıkarları doğrultusunda gerek satış gerek alış anlamında yaparız. Öncelikle camianın çıkarları. Ahlaki boyutlar da önemli. Ona da bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

'Limit artırımına neden karşı çıktınız' sorusuna ise Cengiz şu cevabı verdi:

"Bir kural koyuyorsunuz. Siz bunu kafanıza göre değiştiremezsiniz. Orada bir limit var. Ben bunu aşarım, cezayı da ödemem diyemezsiniz. Biz bu kurallara uymak durumundayız. Kurallara uymazsanız kaos ve anarşi olur. Yanlışsa düzeltin. Kasımpaşa'nın maddi hatası olmuş, onu düzeltin. Fenerbahçe'nin taleplerini göz önüne alalım dedim. Oyun oynanırken, kuralı değiştirirseniz kuralların kıymet-i harbiyesi kalmaz. Futbolculara milyon dolarlar ödeyecek halim yok. Böyle bir dünya yok. Gelecek yıl da siz bu düşersiniz diyorlar. Doğru düşebiliriz. Cezamız neyse onu çekeriz. Ben 150 gün ceza yedim. Ödedim mi cezayı ödedim. Gıkım çıkmadı. Cezaya katlanmak da gerektiğinde asalettir. Bizim spor kulüpleri olarak çok dikkatli olmanız gerekir. Rakiplerimizin zor duruma düşmesini istemem. Fenerbahçe ile olan yarış daha çok getirir. Ondan sonra sınır tanımam diyorsun. Yanlış-doğru gel düzelt."