Katıldığı televizyon programında aldığı ‘tasarruf önlemlerinden’ örnekler veren BBP Genel Başkanı Destici, “Ben gidip kasaba 100 lira verip et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum” dedi. Destici ayrıca ‘zenginlerin’ CHP ve İYİ Parti'ye oy verdiğini iddia etti.

Mustafa Destici’den 'tasarruf' önerisi: Et almıyorum, kuzu kestiriyorum

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin katıldığı bir televizyon programında yeni yılda yapılan zamlara ilişkin bir soruya verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.

TV100'de Pınar Işık Ardor'un programına konuk olan Destici, Türkiye'deki son dönemde artan fiyatlarla ilgili soruya yanıt verirken kendi aldığı bir ‘tasarruf önlemini’ de anlattı. Destici, “Ben tasarrufa dikkat ediyorum. Ben gidip kasaba 100 lira verip et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum” dedi.

Destici, şunları söyledi:

"Ben tasarrufa dikkat ediyorum. Ben gidip kasaba 100 lira verip et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı oradan parçalayıp alıyorum. Buna kadar dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat edebilir. Herkes bu imkanı da bulamayabilir, bu ayrı mesele. Bu zamları ben de iliğine kadar ailemle hisseden birisiyim."

‘ZENGİNLER CHP VE İYİ PARTİ’YE OY VERİYOR’

Destici konuşmasının devamında zenginlerin CHP ve İYİ Parti'ye oy verdiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkede en zenginler CHP ve İYİ Parti'ye oy veriyor, yani en yüksek gelire sahip olanlar. Etiler, Nişantaşı, Beşiktaş'ta yüzde 80 alıyor CHP... İzmir'de Karşıyaka, Ankara'da Çankaya... Bütün zenginler, seküler hayat yaşayanlar CHP'ye oy veriyor ağırlıklı olarak ve şimdi İYİ Parti'ye oy veriyorlar. Bize oy verenler orta sınıf ve altı... Onun için benim seçmenim bunu (ekonomik kriz) hissediyor. Buna en vakıf olan siyasetçilerden biriyim. Çünkü hayatın içinden geliyorum."