Mustafa Sarıgül, Zülfü Livaneli'yi hedef aldı


Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında yazar Zülfü Livaneli’nin Ecevit hakkında geçmişte yazmış olduğu ve tekrar gündeme gelen yazısına sert sözlerle tepki verdi. Sarıgül, “Sayın Livaneli, Ecevit’i sevenlere özür borcunuz var” dedi.

Sarıgül açıklamasında, “Bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş, her sözünde milleti düşünmüş, sadece “Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen” istemiş, “Toprak işleyenin, su kullananındır” demiş, işçinin, alın terinin ve emeğin savunucusu olmuş, inançlara saygı duymuş, laikliğe her zaman sahip çıkmış ve bu ülkede başbakanlık yapmış Sayın Bülent Ecevit’in, sağlığında yapamadığınız bu söylemleri bugün arkasından konuşuyor olmanız, bizim devlet anlayışımızda asla yer almamaktadır” dedi.

“Ben siyasi yaşamım boyunca hakkı Hakka her zaman teslim etmişimdir bundan sonra TDP olarak aynı şekilde bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz ve sözümüzü de kimseden esirgemeyeceğiz" diyen Sarıgül, "Sayın Ecevit, insan hakları ve Türkiye’nin ulusal birliğini daima önemsemiş ve korumuştur. Vakti saati gelince, herkesin sustuğu zamanlarda ABD’ye baş kaldırmış, Kıbrıs’ta da sadece Kıbrıs Türkleri için değil, Rumlar için de barış istemiştir. Sayın Ecevit, tıpkı bizim gibi vatanına, bayrağına, milletine ve toprağına her zaman sahip çıkmıştır” şeklinde açıklamada bulundu.

Sarıgül açıklamasının devamında, “Sayın Zülfü Livaneli; Sayın Deniz Baykal ile uzun yıllar beraberdiniz. Baykal’a yaranabilmek için gösterdiğiniz çabaları hepimiz biliyoruz. Peki o zaman Sayın Baykal ile ilgili neden konuşmadınız da bugün konuşuyorsunuz? O günlerde aranızdan su sızmıyordu da bugün ne değişti?” dedi.

“Sosyal demokrasi adına bu ülke için yıllarca mücadele vermiş bir parti mensubu olarak, çalışma arkadaşlarınızın arkasından söylenen sözleri kabul etmek mümkün değil” diyen Sarıgül, “Hele hele sağlığı ve sıhhati yerinde olmadığı, böylesi bir dönemde bunu yapıyor olmanız, sanatçı kimliğinizle hiç bağdaşmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Mustafa Sarıgül, “Bugün hem sosyal demokrat olup hem de geldiği yeri unutan sayın Livaneli’yi, her görüşe saygılı olmaya davet ediyor, kendisinin sosyal demokrasinin kalbinde nasıl bir iz bıraktığını ise anlayamıyorum bilemiyorum” dedi.

“Aslında bugün kendisi, sosyal demokrasinin kalbine bir hançer saplamıştır” diyen Sarıgül, “Keşke yurttaşlarımızın zihninde Zülfü Livaneli, sadece notalara dokunarak şarkılar yapan, kelimelerle oynayarak kitaplar yazan bir sanatçı olarak kalsaydı. Geceleri gökyüzünden güneş toplayan bir sanatçı olarak kalsaydın da, bu milletin gönlünden, bir yıldız gibi kaymasaydın” ifadelerini kullandı.