TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kesinleşen yargı kararı dün akşam Meclis'e geldi” dedi.

Mustafa Şentop: HDP'li Gergerlioğlu'nun dosyası Meclis'e geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 'Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kesinleşen yargı kararının dün akşam Meclis'e geldiğini bildirdi.

Gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Şentop, Karma Komisyonu çalışma takvimi ile ilgili soruya “Meclis Başkanlığı, Meclis’e gelen fezlekeleri Karma Komisyon’a sevk ediyor. Ondan sonraki aşama Karma Komisyon çalışma aşamasıdır. Benim o konuda bir şey söylemem doğru değil” şeklinde yanıt verdi.

Hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası onanan ve Anayasa Mahkemesi'ne başvuran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dosyası ile ilgili soruya ise Şentop, “Dün akşam gelmiş Meclis’e. Onu değerlendireceğiz. Yargıtay, kesin hükmü verdikten sonra ilk derece mahkemesine gidiyor. Adalet Bakanlığı üzerinden Cumhurbaşkanlığı’na, oradan da TBMM’ye geliyor. Dün akşam itibariyle gelmiş” dedi.

Şentop, “Ne zaman Genel Kurul’da okutulacak” sorusunu, “Ona bakayım, dosyayı göreyim” diye yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında "terör örgütü propagandası yapma" suçundan hakkında verilen hapis cezası, Yargıtay tarafından onanmış ve onanan ve dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlanmıştı.Gergerlioğlu, "ifade özgürlüğünün ihlal edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştu.