DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu'na Somalililerin restoran açılışında hakaret eden polis, Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürü çıktı.

Mustafa Yeneroğlu'na hakaret eden polis, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürü çıktı

Somali mutfağına ait Saab Resotran'ın açılışında polisin tabelayı kaldırmasına tepki gösteren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'na hakaret eden polisin Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürü Serkan M. olduğu ortaya çıktı.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, uzun süredir Ankara Kızılay’da devam eden Somalililerin restoranlarına ilişkin polis baskınını Meclis gündemine taşıyan Yeneroğlu'na polis, "Senin gibi tiplere belli ne olduğu, ahlaksız sensin lan, adam gibi konuş, ağızlara bak milletvekiliymiş" dedi.

DEVA Partili Yeneroğlu, "Sizi burada istemiyoruz, sınır dışı edeceğiz" diyerek gözaltına aldığı ve dükkanları kapatılan Somali mutfağına ait Saab Restoran’ın dün yapılan açılışına katıldı. Açılış törenine polis müdahale etti. Polisin tabelanın kaldırılmasını istemesi üzerine Yeneroğlu, bu isteğin hukuksuz olduğunu savunarak karşı çıktı.

Yeneroğlu'nun itirazı üzere emniyet amiri olduğunu söyleyen bir polisle sözlü tartışma yaşandı. Tartışmada polis Serkan M.'nin "Senin gibi tiplere belli ne olduğu, ahlaksız sensin lan, adam gibi konuş, ağızlara bak milletvekiliymiş" dediği görüldü.

Avşar, Serkan M.'nin telefonlara dönüş yapmadığını aktardı.