Sosyal medyada “müstehcen fotoğraflarını paylaştığı” iddiasıyla yargılanan Merve Taşkın, ikinci duruşmada beraat etti. Taşkın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kamu davası açılmıştı.

“Müstehcenlik” davasında beraat kararı
Fotoğraf: MLSA Türkiye

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafları nedeniyle “müstehcenlik” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

MLSA’dan Çiçek Tahaoğlu’nun aktardığına göre Taşkın hakkında şikayetçi olarak dava açılmasına sebep olan kişinin, celse arasında mahkemeye Taşkın’ın özel mesajlaşmalarındaki fotoğraflarını sunduğu öğrenildi.

Savcı, yasal unsurların oluşmaması nedeniyle beraat kararı verilmesini mütalaa etti.

Mahkeme başkanı, Merve Taşkın hakkında beraat kararı verdi.

Taşkın hakkındaki dava, Instagram’da anlık olarak paylaştığı “story”ler ve artık var olmayan bir web sitesinde yayınlanan fotoğrafları gerekçe gösterilerek açılmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun mahkemeye gönderdiği yazıda, söz konusu web sitesine erişilemediğini ve web sitesinin resmi yazışma adresinin bilinmediğini belirtildi.

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın’la arasında husumet olan M.K. isimli bir kadın, Taşkın’ın Instagram hesabında ve şu anda erişilemeyen bir web sitesinde “müstehcen” fotoğraflarını paylaştığını söyleyerek savcılığa başvurmuştu.

M.K. şikayet dilekçesinde, Taşkın’ın “kendisini teşhir ederek hayasızca hareketlerde bulunduğunu” iddia etmiş, bu şikayet üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taşkın hakkında “müstehcenlik” suçundan (TCK 226/2) kamu davası açmıştı.