TÜRK-İNŞA Başkanı Servet Arslan, TOKİ'nin arsa projesine ilişkin yaptığı açıklamada uyarılarda bulundu. Arslan, projenin hayata geçirilmesi aşamasında arsaların niteliklerinin belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bu tür tedbirler işin başında tam organize bir şekilde planlanmaz ise bu proje yüz milyonlarca metrekare sorunlu arsa ve arsa sahibi yaratılmasına, yüksek miktarda kıymetli arsanın atıl, kullanılamaz hale gelmesine sebep olacaktır" dedi.

Müteahhitlerden arsa projesi uyarısı: “Yüzbinlerce sorunlu yaratılmasın”
Fotoğraf: Depophotos

TOKİ’nin arsa projesine müteahhitlerden uyarı geldi. Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRK-İNŞA) Başkanı Servet Arslan, projenin organize bir şekilde yapılması gerektiğini bildirdi.

Dünya gazetesinin haberine göre, Arslan, “Bu bağlamda anılan projenin hayata geçirilmesi aşamasında arsaların niteliklerinin belirlenmesi, arsaların müstakil mi yoksa hisseli büyük arsalar mı olduğu, sonradan doğacak mülkiyet sorunları, imar durumu, yapı kalitesi, yapım koşulları ve planlanması ile şehir silueti konusunda estetik kaygılarının giderilmesi ile ilgili bir planlama yapılıp yapılmadığının toplumumuza açıklanmasının faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

"ACELE KARARLAR YENİ GECEKONDU ALANLARI OLUŞTURUR“

Alelacele verilecek kararların şehirlerin çeperlerinde devlet eliyle yeni gecekondu alanlarının oluşmasına sebep olabileceği uyarısında bulunan Servet Arslan, “Uzun sürebilecek yapım süreleri, doğabilecek mülkiyet sorunları ve yapım koşullarının getirebileceği hukuki sorunlar için şimdiden tedbirlerin alınması gerektiğini önemle vurguluyoruz” dedi.

Özellikle arsa satışı yapılırken, sürdürülebilir, gerçekçi bir yönetim planı yapılması gerektiğine dikkat çeken Arslan, şunları söyledi:

“Bizler TÜRK-İNŞA mensubu kamu müteahhitleri olarak bu konuda işbirliği yapmaya hazırız ve uyarıyoruz; bu tür tedbirler işin başında tam organize bir şekilde planlanmaz ise bu proje yüz milyonlarca metrekare sorunlu arsa ve arsa sahibi yaratılmasına, hukuk sisteminin üzerine yüzbinlerce yeni dosya yükü doğmasına ve yüksek miktarda kıymetli arsanın atıl, kullanılamaz ve muvazaalı hale gelmesine sebep olacaktır.”