TBL'de play-off çeyrek final maçları hiçbir

TBL'de play-off çeyrek final maçları hiçbir sürpriz sonuç çıkmadan favorilerin tur atlaması ile sonuçlandı.

Normal sezonu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar herhangi bir kazaya uğramadan yarı finalde oynamaya hak kazandılar. Ancak yarı final maçları kesinlikle kıran kırana geçecek ve lig maçlarında birbirlerini yenen bu takımların play-off'ta oynayacakları maçların sonuçlarını tahmin etmek kesinlikle çok zor olacak.

Oynanacak her maç büyük bir heyecan fırtınası içinde geçecek ve basketbolseverlere kesinlikle bu maçları kaçırmamalarını öneriyorum.

Yarı finalin en heyecanlı eşleşmesi Efes Pilsen ve Beşiktaş Cola Turka arasında yaşanacak. Bu sezona iddialı bir kadro ile başlayan Beşiktaş, hedefe doğru emin adımlarla ilerliyor. Sezon içinde rakibini iki defa yenmenin avantajı ile seriye 1-0 önde başlayacak olması umutlarını daha da arttırıyor.

Beşiktaş'ın en büyük dezavantajı Tekel karşısında 3-1 önde kapattığı seride rakibine göre biraz daha fazla yıpranması olacak. Efes Pilsen, Fenerbahçe karşısında sadece 2 maç oynarak seriyi çok rahat 3-0 önde kapattı. Efes Pilsen Beşiktaş'a göre dinlenmiş ve daha dinç bir şekilde sahaya çıkmanın rahatlığını yaşayacak. Efes Pilsen'in başka bir avantajı ise tecrübesi ve kadro derinliği olacak.

Çünkü böyle arka arkaya oynanan maçlarda kaliteli ve derin bir kadroya sahip takımlar .her zaman avantajlı oluyorlar.

Beşiktaş'ın bana göre en büyük artısı Akat-lar'daki mükemmel atmosfer ve seyirci baskısı olacak. Beşiktaş seyircisi takımını Abdi İpekçi'de oynanacak maçlarda da kesinlikle yalnız bırakmayacaktır.

Geçen sezon final oynamayı başaran siyah beyazlılar Efes Pilsen'i geçmeyi başardıkları taktirde bana göre şampiyonluğun en büyük adayıdır. Efes Pilsen ve Ülkerspor sakatlıklar ve bazı şansızlıklar yüzünden geçmiş sezonlara oranla büyük sorunlar yaşarken, Beşiktaş onlara göre çok daha iyi durumda. Efes Pilsen'de Antonio Granger'ın sakatlığı nedeni ile kadrodan çıkartılması takımın sayı gücünü oldukça fazla etkilemiş durumda. Onun yerine transfer edilen Charles Smith hala beklenen performansı verebilmiş değil. Eğer bu seride de kötü performansını sürdürürse Efes'in işi çok zor olur. Geçen sene Avrupa Ligi'nde sayı krallığına ulaşmış bu oyuncunun bu kadar düşük yüzde ile oynaması hepimizi çok şaşırtıyor. Efes Pilsen uzunları Kaya Peker, Er-mal, Prkancin ve Kerem Gönlüm ile boyalı alanda öncelikle etkili olmaya çalışacak ve Beşiktaş burada baskı yaptığında dışarıdan bulacağı boş atışlarla cezayı kesmek isteyecektir. Beşiktaş'ın uzunları Wright ve Ffri-end'e çok büyük işler düşüyor. Bence Beşiktaş bu seride boyalı alanda çok zorlanabilir. Bu iki uzun Efes'in uzunları karşısında yetersiz kalabilir. Beşiktaş'ta en önemli yük ise Kerem Tunçeri'ye düşecek. Kerem, Efes'in kısalarına karşı üstünlük sağlayabilir ve takımını bir maestro gibi yönetirse Beşiktaş Efes Pilsen'i 1-0 önde olmanın da avantajı ile eleyebilir. Kurt coach Murat Didin ve Avrupa tecrübesi çok fazla olan Oktay Mahmudi arasındaki mücadele de ilgi ile izlenecek. Geçen sezon Almanya'da takımına final oynatmayı başaran Didin aynı başarıyı ülkesinde de gösterip, kupayı havaya kaldırabilecek mi?