Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda rahat bir oyun sonucunda 3-1 mağlup etti. Son haftalarda tek gollü galibiyetlere alışan Kanarya bu sonuçla eleştirilere yanıt verdi

Mersin’de cumartesi randevusu… Bir tarafta maddi zorluklarla boğuşan sondan ikinci basamaktaki ev sahibi, öbür köşede futbolseverleri pek tatmin edemese de ikinci sırada bulunan Fenerbahçe. Adeta koyun can derdinde; kasap et…

Başlama vuruşu öncesi gözler her iki takımın da hocalarındaydı. Hafta içinde annesini kaybeden Bülent Korkmaz belki de yaşama futbolla tutunmak istiyordu. En büyük silahı Nakoulma milli takımdan geç döndüğü için kenardaydı. Bu kararı sonuca göre tartışılacaktı. Fenerbahçe’nin tartışılan teknik direktörü Vitor Pereira Robin van Persie ile başlıyor, Fernandao’yu yanında oturtuyordu.

Karşılaşmaya fırtına gibi girdi deplasman ekibi. Gol de gecikmedi. 8. dakikada Mehmet Topal rakip savunmanın sağından dalmış, gördüğü Hasan Ali şık bir kontrolü müteakip köşeyi bulmuştu. Sol bekin son haftalardaki performansı o kadar iyi ki şimdi Caner düşünsün!
Fenerbahçe yine kürekleri aheste çekecek diyenler yanılıyordu. 12’de Nani’nin ortasına Josef dokunuyor, Muammer iyi çıkarıyordu. Hemen akabinde van Persie indiriyor, sahanın en iyilerinden Alper soluyla bitiremiyordu. 15’te bu sefer Alper veriyor, Hollandalı golcü klasına yakışmayan bir vuruşa imza atıyordu.

İlk çeyrekten sonra Fenerbahçe kasırgası dinse de sarı-lacivertliler oyunun tek hâkimiydi. İki takım arasındaki sıklet farkı aşikârdı; ev sahibinin ilk devre boyunca duran toplar dışında bir planı yoktu. İlk 45 dakika düşünülünce, Mersin adına belki de tek sevindirici şey tabelada rakibin hanesinde 1 yazmasıydı; sonuç çok daha ağır olabilirdi..

Nakoulma ikinci yarı oyundaydı. 49’da fark ikiye çıkmıştı. Sol kanatta Servet’i ekarte eden Diego’nun ortasını Nani arka direkte bitirmişti. 56’da gol atma sırası van Persie’ye gelmişti. Nani’nin kaçırdığı Mehmet Topal, Hollandalı yıldıza ‘al da at’ demişti.

58’de bomboş durumdaki Nakoulma farkı ikiye indiriyordu. 67’de Nakoulma’nın pasında Sinan direğe takılıyordu. Her iki pozisyonda da sarı-lacivertli taraftarlar ofsayt bekliyordu.

Nurullah’ın atılmasıyla iyice rahatlayan Pereira’nın öğrencileri arka arkaya pozisyonlara girse de başka gol olmuyordu. Muammer adeta tek başına hezimeti engellemişti.

Bu sonuçla Fenerbahçe bu sezon ilk defa üç puanı üç golle aldı. Mersin İdman Yurdu’na gelince… Görüntü çok ama çok hazin!