‘Mutlu ve özgür olmak için hayal kurmak önemli’

Kadir İNCESU

Ataşehir Belediyesi etkinlik merkezlerine bir yenisini ekledi. Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi 'Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor' isimli söyleşi programıyla 'merhaba' dedi. İlk etkinliğin konuğu özellikle çocuklar ve gençler için yazan Göktuğ Canbaba oldu.

Neslihan Önderoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Canbaba, çocukların yazın yaşamıyla, kitapları üzerine sorduğu soruları yanıtladı. Göktuğ Canbaba, “Okumayı çok sevmiyor olabilirsiniz, size çok sıkıcı gelebilir. Ancak sizi etkileyecek bir kitabı okuduğunuzda her şeyin farklı olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Kitaplarla olan maceramızı iyi kitaplarla devam ettirmek çok önemli” dedi.

'Arayış Ormanı' adlı üç kitaplık fantastik bir dizisi olan Canbaba fantastik edebiyat üzerine de değerlendirmede bulundu. Canbaba, fantastik edebiyatın okurları büyülü bir yolculuğa çıkardığını belirterek, “Bu yolculuk sırasında da bu dünyadaki problemleri, sıkıntıları, karakterleri görüyoruz. Fantastik karakterleri gerçek hayat ile yorumlayabiliyoruz. Bu durum fanstastik edebiyatın en önemli gücü. Hayal gücümüzü de zenginleştiriyor bu tür kitaplar. Farklı dünyaları hayal etmek de özgürlüktür. Başka dünyaları düşündüğünüz zaman, kendi geleceğinizi de dünyayla ilgili şeyleri de düşünüyorsunuz. Bu da kişiyi özgürleştiriyor, mutlu ediyor. Hayal kurmak insanı iyi hissettirir. Mutlu olmak ve özgür hissetmek için hayal kurmak önemli” dedi.

Canbaba, 'Herkes yazar olabilir mi?' sorusunu ise “Çok okumalı, film izlemeli, bol bol pratik yapmalı. Çok yazarsanız kendi tarzınızı oluşturursunuz” şeklinde cevapladı.