Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) sanatçı Gülşen'in imam hatip liseleri ile ilgili yaptığı şaka bahanesiyle tutuklanmasına tepki gösterdi. Açıklamada "Değerli üyemiz Gülşen'in tutuklanma kararı, bize, hukuki değil siyasi bir karar olduğunu düşündürmektedir. Bu kararın bir an evvel gözden geçirilmesi, ülkemizin ve demokrasinin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. İktidarın sanatı ve sanatçıyı kucaklayıcı, birleştirici bir siyaseti ilke edinmesi en büyük arzumuzdur" denildi.

MÜYORBİR'den Gülşen'in tutuklanmasına tepki

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) sanatçı Gülşen'in imam hatip esprisi bahane edilerek tutuklanmasına tepki gösterdi.

"Pandemi sürecinde başlayan zorunlu müzik yasakları, salgının bitmesine rağmen artarak devam etmiştir. Festivallerin, konserlerin iptal edilmesi / yasaklanması olağan hale gelmiştir. Bu sırada sanatçılar kostümlerinden etnik kimliklerine, repertuarlarından siyasi görüşlerine kadar her konuda eleştirilere maruz kalmıştır," denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Aralarında üyelerimizin de olduğu sanatçılar, bugüne kadar görülmemiş baskılarla/ yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştır. Tüm bu yaşananlar çerçevesinde; Son olarak değerli üyemiz Gülşen'in tutuklanma kararı, bize, hukuki değil siyasi bir karar olduğunu düşündürmektedir. Bu kararın bir an evvel gözden geçirilmesi, ülkemizin ve demokrasinin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. iktidarın sanatı ve sanatçıyı kucaklayıcı, birleştirici bir siyaseti ilke edinmesi en büyük arzumuzdur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

muyorbir-den-gulsen-in-tutuklanmasina-tepki-1056795-1.