Gazhane Çevre Gönüllüleri, 28 Mayıs Cumartesi günü Müze Gazhane’yi çeşitli buluşmaların gerçekleştiği ortak bir panayır alanına çevirecek.

Müze Gazhane’de şenlik zamanı

Gazhane Çevre Gönüllüleri, 26 yıl süren kararlı bir mücadelenin ardından halkın talepleri doğrultusunda kent hayatına kazandırılmasının coşkusuyla Hasanpaşa Gazhane Enerjisi Müzesi ve Kültür Merkezi’nde (Müze Gazhane) 28 Mayıs Cumartesi günü “Yeniden” Gazhane Şenliği düzenliyor.

2001-2009 yıllar arasında düzenlediği 8 şenliğin iziyle, farklı disiplinlerden sanatçıların, zanaatkârların ve toplulukların bir araya gelerek ürettiği ve paylaştığı biçimlere kapılarını açan Gazhane Çevre Gönüllüleri, bu şenlikle Gazhane’yi çeşitli buluşmaların gerçekleştiği ortak bir panayır alanına çevirmeyi hedefliyor.

Gazhane Çevre Gönüllüleri tarafından etkinlikle ilgili yapılan açıklama şöyle:

"ÇOK MUTLU VE HEYECANLIYIZ"

"Yıllar önce Gazhane Çevre Gönüllüleri olarak ortak bir düş için bir araya gelmiştik. Başlangıçta amacımız Gazhane’yi halkın talepleri doğrultusunda kamunun kullanımına açmaktı. Bu amaçla komşularımızla birlikte yıllar boyunca kent üzerine çalışan düşün insanları, basın emekçileri, sanatçılar ve pek çok kültür insanı ile bir araya geldik, pek çok şenlik düzenledik. Kararlı mücadelemiz ve çabalarımızın sonucunda Hasanpaşa Gazhanesi bir kültür sanat mekânı olarak kent hayatına katıldı. Hasanpaşa’nın ve çevresinin soylulaştırılmadan güzel bir hikâyenin taşıyıcısı olması için yolculuğumuza devam etmekteyiz.

Kültüre ve toplumsal yaşama hâkim olan tüketim rüzgarına karşı; biz, birlikte üretebileceğimiz bir alan düşlemiştik. Şimdi mekânın etkinliklere açıldığını görüyor ve umutlanıyoruz. Bugün ve gelecekte, Gazhane’nin bir üretim mekânı olarak kendini sürekli yenileyen bir kamusal alan olması için çalışmakta kararlıyız.

Yıllarca coşku ile düzenlediğimiz şenliklerimize kaldığımız yerden devam ediyor, panayır renkleri ve cıvıltıları ile şenleniyoruz. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Farklı alanlardan pek çok sanatçının, zanaatkârın ve topluluğun bir araya geleceği bu bahar gününde paylaşmak, üretmek ve sözümüzü söylemeye devam etmek için hepinizi şenliğimize bekliyoruz.

Diyoruz ki: Gazhane Şenliği #yeniden “Henüz Vakit Varken! Geleceğimiz İçin Katıl, Üret, Paylaş!..”

Şenliğin programı ise şu şekilde:

muze-gazhane-de-senlik-zamani-1020033-1.

muze-gazhane-de-senlik-zamani-1020034-1.