Müzede AKP toplantısı düzenlemişler
Fotoğraf: BirGün

İsmail ARI

Çakma UNESCO ödülü skandalıyla hafızalara kazınan Bursa’nın Osmangazi İlçesinin Belediye Başkanı Mustafa Dündar şimdi de müzede AKP toplantısı düzenledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Temmuz’daki iptal edilen Bursa programı öncesinde AKP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde toplantı düzenlediği açığa çıktı.

Osmangazi Belediyesi’ne bağlı müzede 28 Haziran’da düzenlenen toplantıyı AKP’li Belediye Başkanı Dündar duyurdu. Dündar toplantının fotoğraflarını, sosyal medya hesabından “Mahalle başkanlarımızın coşkusu ve ilgisi Cumhurbaşkanımızın cumartesi günü yapacağı Bursa mitinginin ne anlama geldiğini en güzel şekilde ifade etmektedir” ifadeleriyle paylaştı.

BAŞKANI DEFALARCA UYARDIK

Osmangazi Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Sefa Yılmaz ise müzede düzenlenen toplantıya tepki gösterdi. Yılmaz BirGün’e yaptığı açıklamada, “Panorama 1326 Fetih Müzesi Türkiye’nin sayılı öneme sahip müzelerinden biri. Müze ismini kültürel etkinliklerle duyurması gerekirken çakma UNESCO ödülü ve AKP’nin siyasi toplantılarıyla duyuruyor. Camide ve müzede siyaset yapılmaması gerektiğini hep söylüyoruz. Bu konuda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı belediye meclis toplantılarında uyararak, müzede siyaset yapılmamasını, siyaset etiğine uygun hareket edilmesi gerektiğini defalarca ifade ettik. Ancak bu yanlış tutumlarından geri adım atmamayı tercih ediyorlar. Yanlış tutumları devam ettiği sürece biz bu yanlışlarını halka şikâyet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.