Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) tarafından düzenlenen ‘Müzede Sahne’ etkinliğinin dördüncüsü 7-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. ‘Adı Sanı İsmi Cismi’ isimli etkinlik, pandemi döneminde artan kadına şiddete dikkat çekiyor

Müzede Sahne bu yıl ‘Topyekûn Kadın’ temasıyla

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Emre Koyuncuoğlu’nun sanat yönetmenliğini üstlendiği Müzede Sahne, özellikle pandemi döneminde daha da artarak şiddet gören, zorlanan, tehdit altında yaşayan ve hayatını kaybeden kadınların sesi olması amacıyla ‘Adı Sanı İsmi Cismi’ başlığıyla topyekûn kadın olarak belirlendi.

Bu yıl, mesleki alanda özel tiyatroları temsilen tiyatro sektöründeki üretim ve uygulama süreçlerinin iyileştirilmesi ile profesyonelleşmesini hedefleyen Tiyatro Kooperatifi’ni destekleyen Müzede Sahne’nin programı, salgının ağır etkilerini yaşayan sahne sanatlarıyla dayanışmanın önemine de dikkat çekiyor.

Müzede Sahne programında, Altıdan Sonra Tiyatro’dan Burak Çöllü’nün yazığı ‘Nihayet Makamı’, Mek’an Tiyatro’dan Şamil Yılmaz’ın yazıp yönettiği ‘Dansöz’, Tiyatro Hemhal’den Hakan Emre Ünal’ın yazıp yönettiği ‘Tırnak içinde Hizmetçiler’, Tiyatro 11’den Füsun Demirel’in çevirip yönettiği Dario Fo’nun ve Franca Rame’nin ‘Şişman Güzeldir’ gibi birçok gösteri izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca, Susma Bitsin, Mor Çatı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yer alacağı paneller de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 önlemleri doğrultusunda sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenecek etkinliğin biletleri sınırlı sayıda satışa çıkacak. Bazı oyunlar ise gösterimlere eş zamanlı çevrimiçinde de biletle izlenebilecek.