Uzun yıllardır MS hastalığı ile mücadele eden akademisyen ve müzisyen Gülşah Tanrıöver, müziğin kendisi için taşıdığı anlamı şöyle aktarıyor: Müzik benim için bir yaşam biçimi. İlacım, iyi olma aracım ve amacım.

Müzik benim ilacım

Sercan MERİÇ

Müzisyen Gülşah Tanrıöver, 26 yıldır MS hastalığı ile mücadele ediyor. Bu mücadelede ise en büyük destekçisi müzik. “Müzik benim için bir yaşam biçimi” diyen Tanrıöver, “Sevgimi, öfkemi, serzenişimi, umutlarımı, hayallerimi, duygularımı anlattığım günlük yaşamımda dahil her an iç içe olduğum, onsuz olduğumda ruhumu kaybedeceğimi hissettiğim bir canlı benim için. Kısacası müzik benim ilacım. İyi olma aracım ve amacım” şeklinde konuştu.

Son olarak ‘Aşk Adam Seçer Mi’ isimli şarkıyı dinleyicilerle buluşturan Tanrıöver, parçayı geçmiş yıllarda ürettiğini ifade ederek, “Şarkımızın klibini sevgili eşim prodüktörüm A. Ulvar Tanrıöver 16. yüzyıldan kalma tarihi bir handa çekti” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görev yapmaya devam eden Tanrıöver, akademik çalışmalarının kendisini beslediğini belirterek, gelecek planlarına dair de şunları söyledi: “Öncelikle müzik sektöründe kendi şarkılarım ve şarkıcılığım ile kalıcı olmak, akademik çalışmalara devam etmek ve birçok müzik projesinde yer alıp topluma bir nebze faydalı olmak diyebilirim. Müzikle ilgili bir sınırlandırmam yok çünkü alanım gereği, yani seslendirme açısından oldukça özgür bir yapıya sahibim. Müzikle ilgili projeler her zaman beni heyecanlandırır.”

Tanrıöver, “Son yıllardaki Türkçe pop müziğe yönelik değerlendirmelerinizi öğrenebilir miyiz?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak karmaşık bir yapıya dönüştüğünü söyleyebilirim. Ayrıca ekonomik, kültürel ve çevresel faktörler de buna etken. Sadece müzikal olarak değerlendirmek yanlış olur. Çağın getirdiği gelişim, değişim ve dönüşümle doğru orantılı gidiyor diyebilirim. Tabii ki 90’lar pop müziğini ben de çok özlüyorum ama değişim de gerekli.” MS hastalarının her daim yanında olduğuna değinen müzisyen, farkındalık projesi yaratarak pandemi sonrası organizasyonlar düzenleyerek hastalarla buluşmak istediğini ifade etti.