‘Müzikal Bir Aşk Hikayesi’ Manisa Kadın Meclisleri için sahnedeydi

Oyuncu, televizyoncu ve aktivist kimliği ile ses sanatçısı Belit Özükan Manisa Kadın Meclisi’nin 5 kadın muhtar adayının tanıtım etkinliğinde gitarist Murat Çopur ile birlikte Müzikal Bir Aşk Hikayesi adlı etkinlikte Manisa’da sahne aldı.

Yaklaşık 3 yıl önce televizyonculuğu bırakıp istanbul’dan Gümüşlük’e yerleşen ve son dönemde oyuncu eğitmenliği de yapan, Oscar’ları da dağıtan kurum American Academy’nin tek Türk mezunu olan Belit Özükan; Manisa’da Müzikal Bir Aşk Hikayesi adlı yeni projesi ile Türkiye’nin tanınmış gitaristlerinden Murat Çopur ile Manisa’da Kadın Meclisleri’nin Manisa’daki beş muhtar adayının tanıtım etkinliğinde sahne aldı.

1960’larda İstanbul’da başlayıp Soma’ya uzanan, sonra yine İstanbul’a varan bir aşkın hikâyesi olan gösteri, Maden mühendisi sosyalist Tarık Taki Erman ile Cumhuriyet kadını, öğretmen Jale Akşahin Erman’ın öyküsünü anlatıyor.
60’lardan 2018’e uzanan, o dönemlerinin Soma’sı ve İstanbul hikayeleri ile örülü tutkulu ve dayanışma dolu bir birlikteliğin öyküsü olan gösteri, Belit Özükan’nın güfte bestelerini içeren şarkıları eşliğinde sunuluyor.

Oyuncu ve ses sanatçısı Belit Özükan Müzikal Bir Aşk Hikayesi’ni şöyle anlatıyor:”Bu aşktan doğan torunun, yani bendenizin de aşkla sınavı var hikâyemizde. Son 20 yılda hem kendi öykülerimden, hem dostlarımdan, hem sinemadan damıttığım aşk şarkılarının da olduğu bir müzikal bu. Jale ile Tarık’ın zamanındaki aşklar ile, günümüzün teknolojik ve çabuk harcanan aşklarının bir karşılaştırması. Hem komik, hem romantik. Gitarda ve vokalde ve erkekleri temsilen laf yetiştirmede Murat Çapur var.”

Kadın mücadelesi dayanışma ile büyüyecek

Etkinlikte muhtar adayları adına konuşan Hafsa Sultan Mahallesi Muhtar Adayı Zuhal Güneş:”Başta kadınlar olmak üzere mahallelerimizdeki yurttaşların desteği ve teşviki ile önümüzdeki dönemde katılımcı bir muhtarlık anlayışını hayata geçirmek için “söyleyecek sözümüz var” deyip, beş kadın muhtar adayı olarak yerelde de eşitlik ilkesiyle yola çıktık” diyerek adaylık gerekçesini anlattı.

Manisa Kadın Meclisi Muhtar adayları arasında; Şehitler Mahallesi Muhtar Adayı Şadiye Uysal, Yarhasanlar Mahallesi Muhtar Adayı Bilgen Sezek Yavuz, Yenimahalle Mahallesi Muhtar Adayı Meryem Gerçeker ve Laleli Mahallesi Muhtar Adayı Yadigar Şahin yer alıyor.

Gösterinin finalinde beş kadın muhtar adayını sahneye çağıran sanatçı Belit Özükan; kadınların sosyal ve siyasal alanlardaki varlıklarının önemine dikkat çekerek “kadınların yaşamın tüm alanlarında süren kadın mücadelesine yerelden bir çıkışla katkı sunan bu beş kadın muhtar adayının çabasına çok saygı duydum; gerek onlarla gerekse ülkenin her yerinde kadın mücadelesinin içinde yer alan tüm kadınlarla bundan sonra da dayanışma içinde olacağız, kadın mücadelesini dayanışmayla büyüteceğiz” diyerek Manisa Kadın Meclisi muhtar adaylarına başarılar diledi.