Müzikte Youtube’un gücünün farkına varın

Müzisyen ve grupların Youtube’daki aktif kanallara sahip olmasının nasıl bir şart olduğunu yazdım. En azından bu isimlerin büyük kitlelere oynamasında önemli rol oynuyor bu kanallar. Çok büyük ve genç bir kitleye yayılma potansiyeline sahip oluyorsunuz. İhtiyacınız olan tek ekipman ise orta halliden daha iyi çekim yapabilen bir telefon. Demo kayıtlarınız, stüdyo günlükleriniz, miks aşamaları ve belki grup muhabbetleri, yorumları cevapladığınız seanslar gayet işinize yarayabilir grubunuz albüm aşamasına geldiğinde. Ya da konserleriniz için kemik bir kitleye sahip olabilirsiniz. Sadece Youtube kanalınız çoğu şey için yeterli değil ama yardımcı olacaktır.

Yurtdışında bunun mükemmel örnekleri var. Mesela Ten Second Songs kanalının sahibi Anthony Vincent videoları milyonlar izlenen bir vokalist. Kanalında çok izlendikten sonra videolarında kişisel müzik grubunu Set The Charge’ı paylaşıp dünyaya tanıttı. Rob Scallon da ukuleleyle death metal çalarak, banjoyla Metallica coverladığı çeşitli ilginç gitar videoları çekerek ünlendi. The Scene Is Dead grubuna buradan destek atıyor..

Memleket boş durmuyor
Bizde de uyanma vakti geldi diyenler var elbette. Murder King’in gitaristi Fırat Öz, uzun süredir Killing ve Murder King gruplarının konserlerinde çektiği videoları kanalına yüklüyor. Bunun yanında dövme yaptırdığı videolarını da kanalda görmek mümkün. Fırat son haftalarda hiçbir grubunda albümlerde yer almamış şarkılarını yayınlanabilir hale getirip kanalına yükledi. ‘Kambur’, ‘Uzak’ ve ‘Sürgün’ adlı bu parçalar gerçekten çok güzel. Yerli ya da yabancı pek çok sıradan metal grubunun 4 şarkıda kullanacağı riff fikirlerini tek şarkıda yer veren Fırat gerçekten iyi iş yapıyor. Mekanik grubundan tanıdığımız Caner Öner’i de unutmuyoruz. Kendi kanalını açtı ve son haftalarda hem motosiklet hem de müzikle ilgili içerikler üretiyor. Hem bas gitarıyla cover yapıyor hem de kendi şarkılarını yüklüyor. Kanal yeni fakat böyle giderse bas gitaristlerin uğrak noktası halini alır.