Alternatif müziğin genç temsilcilerinden Dilhan Şeşen, yeni single çalışması ‘K a ç t ı m’ ile dinleyici karşısında. Genç bir müzisyen olarak hiçbir gelecek öngöremediğini anlatan Şeşen, “Şu an burayı olabildiğince yaşayabilirsem zaten geleceğim de ona göre tuğla tuğla kendini inşa edecektir” diyor.

Müzisyen Dilhan Şeşen: Geleceğimi göremiyorum

Işıl ÇALIŞKAN

Genç kuşak müzisyenlerin temsilcilerinden Dilhan Şeşen, yeni single çalışması ‘K a ç t ı m’ ile müzikseverlerle buluştu. Kendine has yorumu ve şarkılarıyla alternatif müziğe yeni bir soluk getiren Şeşen’in ikinci single çalışması ‘K a ç t ı m’ın sözü ve müziği sanatçının kendisine ait.

Şeşen parçanın ortaya çıkış hikâyesini şöyle anlatıyor: “Yorgun düştüğüm bir dönemin içerisinde çok güzel güneşli bir günde ortaya çıktı.” Müzisyenle yeni single çalışmasını ve müzik serüvenini konuştuk.

► Dinleyici sizi ilk olarak YouTube coverlarınızın yanı sıra İlhan Şeşen’in saygı albümündeki ‘Sıcaklardandır’ yorumuyla öğrendi. Bu yorum sizin müzikal kimliğinizin bir göstergesi oldu aynı zamanda. Başlangıç için attığınız bu adımın sizin için anlamı neydi?
İlk yayımladığım parça amcamın “Hediyem” adlı tribute albümünden bir parçaydı. Üstünden de biraz zaman geçti ama hâlâ o döneme ait bir his var içimde. Heyecanlıydım epey.

► Yeni single çalışmanız ‘K a ç t ı m’ nasıl ortaya çıktı?
Yorgun düştüğüm bir dönemin içerisinde çok güzel güneşli bir günde ortaya çıktı.

► Şarkının içinde de olan ‘umut’ şu an tam da ihtiyacımız olan şey değil mi? Pandemiyle birlikte müzisyenler büyük zorluklar yaşıyor. Genç bir müzisyen olarak nasıl bir gelecek öngörüyorsunuz?
Hiçbir türlü gelecek öngörmüyorum. Şu an burayı olabildiğince yaşayabilirsem zaten geleceğim de ona göre tuğla tuğla kendini inşa edecektir.

► ‘K a ç t ı m’ın video klibi de diğerleri gibi orijinal olmuş. Bu anlamda özel isimlerle mi çalışıyorsunuz? Video klibi o şarkı için ne kadar önemli?
Teşekkür ederim. Yetenekli ve istekli olduklarına inandığım arkadaşlarımla iş yapıyorum. Ne yalan söyleyeyim video klibi daha çok kendim için çekiyorum. Ben önem veriyorum. Müziği bir de görsel bir dünya ile desteklemek veya renklendirmek benim içimi mutlu ediyor. İyi olur olmaz… İyi zaten değişkenlik gösterir, yaptığım parçaların görsel dünyasına da kafa yoruyor olmak beni dinç tutuyor. Yalnızca kendi parçalarım için de geçerli değil aslında, yaptığım coverlara da olabildiğince o parçanın bende bulduğu karşılığa göre bir görsel dünya inşa etmeye çalışıyorum.

► Müzisyen bir ailede büyüdünüz. Müziği konumlandırdığınız yer nasıl şekillendi?
Ailenin içinde büyüyerek, ailemin dışına çıkarak, tekrar ufacık kapı aralığından aileme göz atarak. Kendi benliğimi inşa etmeye başladığım ve devam ettiğim yaşlarımdan itibaren şekil alıyor hâlâ.

gelecegimi-goremiyorum-805426-1.

► İlhan Şeşen müzikal olarak özgün bir çizgide ilerliyor. Ama o özgünlüğün içinde de bir yol var sanki. Müzikte yeniliği ne kadar önemsiyorsunuz?
Teşekkür ederim. Güncel müzikleri hep takip ediyoruz Cihan ve Emre’yle ve 2000 başlarıyla, 90’larla, 80’lerle hep karşılaştırmalar yapıyoruz. Eminim ki üzerine çalıştığımız besteler yavaş yavaş tam kendi tadını bulup, kendi rengini belli etmeye başlayacaktır. Yoldayız, deniyoruz hep beraber deneyimliyoruz.

► Önümüzdeki plan ve projeriniz neler?
Yayına hazır parçaların yavaş yavaş çıkışını yaparız diye düşünüyorum, onlara bir de yakışır görsel bir dünya hazırlarım. Sonrasına yolda bakarız.

***

BABAM KONUŞMADAN DA ANLAŞABİLDİĞİM DOSTUM

► Burhan Şeşen ile nasıl bir baba kız ilişkiniz var? Müzik ilişkinizin neresinde?

Baba kız ilişkisinden önce birbirinden ayrı iki insan olarak bir ilişki sürdürüyoruz. Onu bilmek, onu tanımak çok güzel. Birbirimize yaptığımız denemeleri dinleterek, bunlar üzerine sohbetler gerçekleştirerek geçirdiğimiz vakitler var ama ben en çok, kalabalık ve çok sesli bir sofrada bir anda açılan müziğe kulak kesilip o sofralardan üç dakikalık ayrı düşüp sessizce oturup müziği dinlediğimiz vakitlerin sevdalısıyım. Babam konuşmadan da anlaşabildiğim dostum.