Müzisyen Harun Tekin, 45'inci yaşını kutlayacağını bildirerek Ali İsmail Korkmaz Vakfı için dayanışma çağrısında bulundu. Tekin, açıklamalarından ALİKEV'e yapılabilecek destekleri belirtti.

Müzisyen Harun Tekin'den ALİKEV’e destek çağrısı
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye'nin önde gelen rock gruplarından mor ve ötesi'nin vokalisti Harun Tekin, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) için dayanışma çağrısında bulundu.

45'inci yaşanı kutlayacağını belirten Tekin, "Size bana bu yıl verebileceğiniz en güzel hediyeden bahsetmek istiyorum" dedi.

Tekin, sosyal medya paylaşımında ALİKEV'e yapılabilecek destekleri yazdı.

Harun Tekin'in Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"önümüzdeki hafta 45. doğum günümü kutluyorum. ve size bana bu yıl verebileceğiniz en güzel hediyeden bahsetmek istiyorum. @alikev_org ile 3 farklı iş birliği üzerinde görüştük ve anlaştık. aşağıdakilerin herhangi birine vereceğiniz destek bana en büyük doğum günü hediyesi olacak:

1 genç sanatçı fonu alikev‘in her yıl 10 genç sanatçıya maddi destek sunan bir fonu var. bu yılın başvuruları bugün bitiyordu ancak süreyi 8 temmuz’a kadar uzattık. @Alikev_org bağışlarınızla destek verilecek sanatçı sayısını da 13’e yükseltmek istiyor.

2 alikev müzik stüdyosu hatay’da 2017’de açılan ve gençlere ücretsiz prova imkanı sunan müzik stüdyosu pandemi sırasında kapanmak durumunda kalmıştı. bu stüdyoyu yeniden kurmak, donatmak ve yeni bir bağış modeliyle sürdürülebilir kılmak istiyoruz.

3 http://duslerindeozgurdunya.com yukarıdaki iki projeye fonzip veya banka hesapları üzerinden destek olabilirsiniz; ama biz alikev’e sürekli destek sağlama amacı güden http://duslerindeozgurdunya.com sitesini de özel sürprizlerle hareketlendirmek niyetindeyiz.

alikev’in ali ismail’in düşlerini yaşatan farklı projelerinden neden bunları seçtiğimize gelince… içinde bulunduğumuz ekonomik, siyasi, toplumsal kriz maalesef sadece ufuktaki siyasi değişim ile aşılamayacak kadar derin.

bizim dünyayı anlamak, anlatmak, acılarımızı paylaşmak, düşleri ortaklaştırmak için sanata ve sanatçılara ihtiyacımız var. sanatsal üretimleri desteklemek bunun sadece bir yanı. diğer yanında artık bir şeyi fark etmemiz gerekiyor.

genciyle yaşlısıyla, ünlüsü ünsüzü ile, hırçını munisi ile, bu ülkenin sanatçılarına borcu var. her şeyin aşırı siyasallaşmak durumunda kaldığı ve sürekli kavga halinde bir toplumda, geleceğe dair öneride bulunan, hayal kuran, imkansızı düşleyen, geçmişi kaydeden,

hayatı bir an için daha güzel kılmaya çalışan, kendi yarasını topumun yarasına sarıp iyileşmeye/iyileştirmeye çalışan sanatçılara gereken değeri vermeyenler, onlar için hayatı yaşanmaz hale getirenler maalesef sadece olağan şüpheliler değil.

hasbelkader biraz dikkat çekmişse, bir sanat/kültür/fikir insanı her taraftan “terbiye” edilmeye başlıyor buralarda. maddi zorlukların yanında işte bunu da değiştirmek gerek - yüreklendirmek, değer vermek ve yaşatmak.

bunu yapamazsak hiçbir siyasi değişim, ekonomik rahatlama, hiçbir şey yüzümüzü güldüremeyecek. o yüzden sizden bir ricam daha var: imkanınız varsa alikev’e bağış yaptıktan sonra, eserlerinden biri hayatınıza dokunmuş, sizi başka biri yapmış bir sanatçıyı, mümkünse yaşayan bir sanatçıyı, mümkünse, değeri yeterince bilinmeyen ya da sizce hak ettiği yerde olmayan bir değeri sosyal medyada takdirle anar mısınız?

inanın herkese iyi gelecek. ve inanın, ali ismail’in düşlerindeki özgür dünyayı biraz da bu “muhabbet” kuracak."