Myanmar ordusuna ait 104 kişiyi taşıyan askeri uçağın radardan kaybolduğu açıklanmıştı. Kaza ardından yetkililer, denizde uçağın enkazına rastlandığını aktardı.

Myanmar'da kaybolan askeri uçağın enkazı bulundu

Myanmar Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 104 kişiyi taşıdığı belirtien askeri uçağın TSİ 10.05'te Myeik kenti ile başkent Yangon arasındaki bölgede kaybolduğu duyurulmuştu.

Kaza ardından "Dawei kasabasının 32 km batısına ulaştığında uçakla iletişimimiz aniden kesildi" dendi. Genelkurmay Başkanlığı ise arama kurtarma çalışmalarının da başladığını belirtilmişti. Myanmar Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada askeri uçağın TSİ 10.05'te Myeik kenti ile başkent Yangon arasındaki bölgede, Andaman Denizi üzerinde seyir halindeyken kaybolduğu belirtilmişti.

Yapılan yeni açıklamaya göre yetkililer, denizde uçağın enkazına rastladıklarını açıkladılar.

'İLETİŞİMİMİZ ANİDEN KESİLDİ'

Açıklamada "Dawei kasabasının 32 km batısına ulaştığında uçakla iletişimimiz aniden kesildi" dendi. ​Genelkurmay Başkanlığı gemi ve uçaklarla arama kurtarma çalışmalarının da başladığını da belirtti.

UÇAKTA 104 KİŞİ VARDI

Myanmar ordu sözcüsü Gen. Myat Min Oo Çin yapımı Y-8 tipi uçakta 14 mürettebat ve 90 yolcu olduğunu açıkladı.

Daha önce uçakta 116 kişinin bulunduğu duyurulmuştu.

Yolcuların çoğunun asker ailelerinden oluştuğu sanılıyor.

AFP'ye konuşan bir havalimanı görevlisi ise "Teknik arıza olduğunu düşünüyoruz. Orada hava iyiydi" ifadelerini kullandı.