CHP'nin geçtiğimiz gün gerçekleşen MYK toplantısında, Hüseyin Baş'ın genel başkanlığını yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) altılı masaya dahil olması konusu masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili, "Masa bir değerlendirme yapsın, sonra konuşuruz" dediği öğrenildi.

MYK toplantısında gündeme geldi: Kılıçdaroğlu'ndan 'Hüseyin Baş' yorumu
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) önceki günkü toplantısında BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın altılı masaya dahil olması konusunun gündeme geldiği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, toplantıda MYK üyelerinin, BTP masaya dahil olursa çalışmaların nasıl süreceğini sorduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun da konunun 14 Kasım’da liderler arasında ele alınacağını belirterek, “Masa bir değerlendirme yapsın, sonra konuşuruz” karşılığını verdiği belirtildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyaretle ilgili bilgi paylaşan CHP kurmayları, CHP liderinin yine bilim insanlarıyla görüşeceğini, “Türkiye’nin yetişmiş insan gücünü kamuoyuna göstermek istediğini” ve Almanya’ya da bir ziyaret gerçekleştirdikten sonra bu ay içerisinde “cumhuriyetin ikinci yüzyılına yönelik yeni bir ekonomi vizyonu” açıklayacağını aktardı.