Bölgenin imam hatibe ihtiyacı olduğu gerekçesiyle taşınarak yerine Ümmü Mihcen Kız İmam Hatip tabelası koyulan Dr. Kemal Naci Ekşi velileri ve Eğitim Sen basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen 9 No’lu Şube Başkanı Özev, “Yaşanan mağduriyetler ortadan kaldırılmalı ve yargı kararı uygulanmalı” dedi.

Naci Ekşi Lisesi yerinde kalsın

Haber Merkezi

İSTANBUL’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Bağcılar’da bölgenin imam hatip ihtiyacı olduğu gerekçesiyle Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin taşınıp yerine imam hatip lisesi açılmasına tepkiler sürüyor. Lise binası önünde bir araya gelen veliler ve Eğitim Sen, mağduriyetlerin derhal ortadan kaldırılması amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında, Eğitim Sen 9 No’lu şube başkanı Hüseyin Özev şu ifadeleri kullandı: “Bu lise İstanbul’da adı öne çıkan, kurumsallaşan, ulaşım bakımından metro - tramvay, toplu taşıma olanaklarına sahip olması nedeniyle her bölgeden öğrenci alan bir okuldur. Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi; ilkokul olarak yapılmış ücra bir bölgeye taşınarak öğrencilerimiz ve velilerimiz mağdur edilmişlerdir.”


BÖLGENİN İMAM HATİP İHTİYACI YOK

İddia edildiği gibi bölgenin imam hatip okuluna ihtiyacı olmadığını belirten Özev, yargı kararının ‘dur’ dediği bilgisini hatırlatarak bu kararın uygulanmasını talep etti.

Özev, şöyle konuştu:

Milli Eğitim Bakanlığı’nca okulun dönüşüm kararı dahi çıkmadan okulun tabelasının sökülmesi ve yerine Ümmü Mihcen Kız Anadolu İHL tabelası asılması, 4 yıldır bütün itirazlara rağmen bölgedeki eğitime değil cemaatlere ve tarikatlara hizmet etmiştir. Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın açıklamasına göre Türkiye’deki imam hatip ortalaması yüzde 13.57. Bu ortalama Bağcılar’ da yüzde 26’yı geçmektedir. Bu okulun dönüşümüne ve taşınmasına karşı velilerin, öğrencilerin, mahalle halkının, demokratik kitle örgütlerinin, sendikamızın, okulu yaptıran Dr. Kemal Naci Ekşi’nin talepleri Bölge İdari Mahkeme’since haklı bulunmuş ve okulun dönüşümüne ve başka bir bölgeye taşınmasına geçit vermemiştir. Şimdi beklentimiz Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’ni tekrar yerine taşınması, yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması ve yargı kararını uygulamasıdır.